Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Valtteri Bottas hard op weg naar contractverlenging bij Mercedes

Valtteri Bottas maakte dit Formule 1 seizoen zijn gedroomde debuut bij een topteam. Als vervanger van de kersverse wereldkampioen Nico Rosberg heeft Bottas de lastige taak om Mercedes opnieuw aan de constructeurstitel te helpen. Saillant detail is dat Botas slechts één seizoen de tijd heeft om zichzelf te bewijzen. Met zijn sterke optredens in de laatste paar races lijkt een contractverlenging dan ook slechts een kwestie van tijd.

Valtteri Bottas maakt vanaf zijn debuut voor Mercedes een solide indruk. De Fin heeft inmiddels al twee races gewonnen en stond in totaal al zeven keer op het podium. Het moet dan ook gek lopen wil Mercedes hem geen contractverlenging aanbieden. Teambaas Toto Wolff liet na afloop van de GP van Engeland dan ook het volgende los aan de aanwezige pers. "Het is bijna een formaliteit. We kijken natuurlijk niet alleen naar 2018 maar ook naar de toekomst. Wat is er mogelijk voor 2019 en 2020? We bespreken de mogelijkheden maar ook de risico's." Nog niet zo lang geleden liet Wolff zich ontvallen dat Mercedes geen haast had met het langer vastleggen van de Fin. Doordat zowel in 2018 als in 2019 meerdere coureurs een aflopend contract hebben, wordt de rijdersmarkt zeer interessant. Mercedes leek haar opties open te willen houden maar komt daar nu enigszins op terug.

Bottas rijdt de laatste races erg sterk. Hij won onder meer in Oostenrijk en reed in Engeland vanaf P9 naar een tweede plek. Daarnaast heeft Mercedes voor het eerst in jaren rust in het team. De onderlinge verstandhouding tussen Hamilton en Bottas is goed. De drievoudig wereldkampioen ziet een langer verblijf van Bottas bij het team dan ook wel zitten. Toto Wolff verwacht dan ook dat de knoop bij Mercedes snel wordt doorgehakt. "Na Boedapest, wat hopelijk opnieuw een goede race wordt voor Bottas, bekijken we wat voor het team het beste is."

Viaplay
x
Sponsor 'Ferrari kaapt grote sponsor Mercedes en evenaart megadeal Red Bull'