Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Valtteri Bottas heeft problemen bij Halo test

Hoewel er nog één Formule 1 race is te gaan, zijn eigenlijk alle ogen al gericht op het nieuwe seizoen. Een seizoen wat hoe dan ook als vernieuwend de boeken in gaat. In 2018 wordt namelijk de Halo geïntroduceerd.

De meningen over de Halo zijn nogal verdeeld. Ook Max Verstappen heeft zich al laatdunkend uitgelaten over de introductie van de Halo en stelt dat risico's bij de Formule 1 horen. De FIA denkt daar voorlopig anders over en heeft voor het nieuwe seizoen de Halo aangekondigd. Voor de teams en de coureurs wordt het in ieder geval wel even wennen. In Abu Dhabi was het Valtteri Bottas die alvast even mocht testen met de Halo. Volgens Auto Motor und Sport gebeurde dit onder toeziend oog van Jo Bauer van de FIA. Bauer hield bij hoe lang de Fin erover deed om uit de auto te komen. Op onderstaande foto's is in ieder geval duidelijk te zien dat Bottas hierbij de nodige problemen ondervond. Volgens Auto Motor und Sport duurde het inderdaad vrij lang voor de Mercedes-coureur uit de auto was.

933702508249305088

Just watched @ValtteriBottas trying to get out of his Halo fitted car as quickly as possible while Jo Bauer (FIA) was timing it. At first he didn't know where to grab that ugly thing. Took him ages to exit. #AMuS pic.twitter.com/9gSxIKhNI3 — Tobi Grüner 🏁 (@tgruener) 23 november 2017

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi