Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Valtteri Bottas: 'Ik wil in 2018 wereldkampioen worden'

In zijn eerste jaar bij Mercedes is het Valtteri Bottas nog niet gelukt om het Lewis Hamilton erg lastig te maken. De Fin kon over het algemeen het tempo van zijn teamgenoot niet bijbenen maar wil daar in 2018 verandering in aanbrengen.

Met nog slechts één Formule 1 race te gaan, stevent Valtteri Bottas af op de derde plek in het WK. Op zich een goede klassering maar van een Mercedes-coureur wordt eigenlijk meer verwacht. Zowel tijdens de kwalificaties als tijdens de races moest hij zijn meerdere erkennen in Hamilton. In gesprek met The National erkent Bottas dan ook dat hij meer van zijn eerste jaar bij de zilverpijlen had verwacht. "Er zijn zeker punten waar ik nog aan moet werken. Dat neem ik allemaal mee naar volgend jaar. Ik geloof nog steeds dat alles mogelijk is. Natuurlijk was dit jaar al mijn doel om te vechten voor de titel. Mijn doel is om wereldkampioen te worden en hopelijk is het volgend jaar al zover."

Misschien was zijn doel voor dit jaar te hoog gegrepen maar Bottas vindt absoluut niet dat hij de lat te hoog legt. "Ik hou ervan om zo hoog mogelijk in te zetten en mijn grenzen te verkennen. Volgend jaar is een nieuw seizoen met een team dat ik dan volledig ken." In Brazilië werd Bottas tweede zonder dat hij een moment de aanval op Vettel kon openen. In Abu Dhabi gelden weer nieuwe kansen en de Fin is er dan ook van overtuigd dat hij een kans op de zege maakt. "Ja, dat denk ik wel. In Brazilië vocht ik ook voor de overwinning en ik zie dan ook geen reden waarom ik in Abu Dhabi niet kan winnen. Ik heb tenslotte niks te verliezen en kan alleen maar winnen. Als ik de race win en Vettel heeft pech dan kan ik zelfs nog tweede worden in het WK." Het onderlinge verschil bedraagt 22 punten in het voordeel van Sebastian Vettel.

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi