© Mercedes AMG F1

Nieuwsoverzicht

Valtteri Bottas: 'Lewis hoeft niet te rekenen op mijn hulp'

09 jul. 2017 11:20 Wanda Bisschop 0 reacties
Valtteri Bottas scoorde tijdens de kwalificatie van de GP van Oostenrijk zijn tweede pole in dit seizoen. De Fin troefde daarmee Vettel af en kan dus een rol spelen in de titelstrijd tussen Vettel en zijn teamgenoot Hamilton. De fans van Hamilton komen echter bedrogen uit als ze enige steun verwachten van Bottas. De Fin rijdt zijn eigen race!

Lewis Hamilton moet op eigen kracht richting het podium in Oostenrijk

Voorafgaande aan de kwalificatie voor de GP van Oostenrijk was al bekend dat Hamilton niet vanaf pole vertrekt. De weg lag daardoor open voor Sebastian Vettel en Valtteri Bottas. Het was de Fin die uiteindelijk aan het langste eind trok en zodoende vanmiddag om 14.00 uur vanaf pole vertrekt. Hij verschaft zich daarmee een uitstekende uitgangspositie voor zijn tweede overwinning.

Hamilton eindigde als derde maar vertrekt door zijn gridstraf vanaf de achtste plek. De drievoudig wereldkampioen moet de schade op zijn grootste rivaal zo beperkt mogelijk houden. Op steun van zijn teamgenoot Bottas hoeft hij in ieder geval niet te rekenen.

De Fin kreeg direct na de kwalificatie de vraag voorgeschoteld of hij het tempo gaat vertragen. Hierdoor krijgt Hamilton misschien de kans om zich sneller naar voren te rijden en zich alsnog te mengen in de strijd vooraan.

Bottas is dit echter niet van plan. Aan de pers liet hij het volgende hierover los.

"Nee, dat doe ik zeker niet. Mijn doel is om een goede start te maken en dan zo snel mogelijk weg rijden zodat ik mijn eigen race kan rijden. Lewis komt zeker naar voren om mee te strijden voor het podium."

"Als ik het tempo ga vertragen, dan krijgt Vettel een kans om binnen een seconde van mij te komen. Dankzij DRS kan hij dan een aanval doen op mijn eerste plek, dus nee, ik ga de boel niet ophouden."

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen