Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Valtteri Bottas steven af op éénjarige contractverlenging

Mercedes-coureur Valtteri Bottas rijdt hoogstwaarschijnlijk ook in 2018 voor het Duitse team. De teamgenoot van Lewis Hamilton presteert uitstekend in zijn eerste jaar bij het team en wordt nu beloond.

Valtteri Bottas kwam in de winter over van het Formule 1 team van Williams. Hij verving de plotseling gestopte Nico Rosberg bij Mercedes. In eerste instantie kreeg de Fin een contract tot het einde van 2017, met een eenzijdige optie om het contract te verlengen.

De prestaties van Bottas zijn tot dusver uitstekend, zo won hij twee van de eerste elf race en bezet hij de derde plaats in het WK. Daarnaast het Lewis Hamilton zijn handen vol aan zijn teamgenoot tijdens de kwalificaties. Daarin gaat Hamilton met 6-5 aan de leiding. Het is een publiek geheim dat Mercedes geen langdurig contract wil afsluiten met Bottas. De reden daarvoor is dat eind 2018 de contracten van diverse coureurs aflopen. Zo komt Daniel Ricciardo op de markt en Mercedes heeft haar zinnen gezet op Max Verstappen. Diens contract loopt tot en met 2019, maar zowel Mercedes als Ferrari heeft al laten weten dat ze hem graag in 2019 in hun bolide zien rijden. Bij Mercedes loopt eind 2018 ook het contract met Lewis Hamilton af. De verwachting is dat hij dit seizoen nog een nieuw contract tekent voor enkele jaren.

Viaplay
x
Live Sprintrace Formule 1 GP China 2024