Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
F1-nieuws

Valtteri Bottas teleurgesteld na tweede plek in Brazilië

Valtteri Bottas deed tijdens de kwalificatie voor de Formule 1 race in Brazilië datgene wat hij moest doen. Hij hield de eer voor Mercedes hoog door de pole te pakken nadat Hamilton in Q1 eruit was gevlogen.

Alle ogen waren bij de start gericht op Valtteri Bottas. De Fin was op zich goed weg maar kon niet voorkomen dat hij bij de eerste bocht direct werd verschalkt door Sebastian Vettel.

Vettel sloeg daarna een gaatje maar zag dit vervolgens slinken als gevolg van de safety car door de chaos in de eerste ronde. Bij de herstart schoot Vettel goed weg en kon Bottas alleen maar volgen. Hij hield het gat continu rond de twee seconden maar kon geen moment dichter bij aan de Duitser komen. Achter hem had hij zelf een klein gaatje met Kimi Raikkonen maar ook van zijn landgenoot kwam er verder geen druk.

Bottas kwam vervolgens dan ook kleurloos als tweede over de finish.

Bij de podiumceremonie oogde Bottas dan ook teleurgesteld. De Fin gaf direct toe dat hij meer van de race had verwacht dan dit.

"Tja, dit is bepaald niet het resultaat waar ik voor ging. Ik vertrok van pole en mijn doel was dan ook om hier te winnen. Helaas verloor ik direct bij de start al de race. Vettel had een betere start en daarna zat ik eigenlijk vast. Ik probeerde nog druk uit te oefenen maar het was niet genoeg. Mijn complimenten aan Vettel voor de winst hier."

Hoewel het optreden van Bottas vrij kleurloos was, kan dat niet worden gezegd van zijn teamgenoot. Ook Bottas was dan vol lof over de prestatie van Hamilton.

"Mijn complimenten ook aan Lewis. Hij reed een ijzersterke race en kwam sterk terug en stond bijna nog op het podium."