Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Van Dam: "Perez beter dan Bottas, Mercedes had Russell moeten promoveren"

Dat Max Verstappen en Lewis Hamilton onderling gaan uitvechten wie er kampioen wordt in 2021, is ook voor Ziggo Sport-verslaggever Ronald van Dam klip en klaar. Voor back-up zijn de twee afhankelijk van Valtteri Bottas en Sergio Perez, waarbij Van Dam opmerkt dat Mercedes wat hem betreft de verkeerde coureur in de tweede auto heeft zitten.

Red Bull zocht na de tegenvallende prestaties van Pierre Gasly en Alexander Albon iemand die wel in staat was om Max Verstappen rugdekking te geven in de strijd tegen Mercedes en Lewis Hamilton in het bijzonder. Men kwam uit bij Sergio Perez en hoewel hij er een wisselvallige seizoenstart op na houdt, denkt autosportverslaggever Ronald van Dam in gesprek met RacingNews365 dat Red Bull daar goed aan heeft gedaan. "Bij Red Bull dichten ze Perez de kwaliteiten toe dat hij zich soms tussen Verstappen en Hamilton kan nestelen", zo antwoordt hij op de vraag of de tweede coureurs bepalend kunnen gaan zijn in de titelstrijd. "Dat is waarvoor hij naar het team gehaald is. Ze denken dat hij de snelheid daarvoor heeft." Van Dam gaat er vanuit dat dat scenario zich op enig moment voor gaat doen, waarbij hij verwacht dat Perez dan misschien meer voor Verstappen kan betekenen dan Bottas voor Hamilton. De Fin zou al te lang bij Mercedes bivakkeren: "Ik sla Perez wat hoger aan dan Bottas. Was ik Mercedes geweest, dan had ik George Russell allang in die auto gezet", vervolgt hij, om daar direct een kanttekening bij te plaatsen. "Aan de andere kant vraag ik me wel af of Russell dezelfde teamplayer is die Bottas is. Russell zal eager genoeg zijn om voor eigen kansen te racen. Maar zo'n verpletterende indruk maakte Valtteri Bottas de laatste races niet."

Kan Russell bij Mercedes de teamplayer zijn die Bottas is?

Ronald van Dam

De suggestie dat van Perez, zeker met het oog op de laatste race op Imola, hetzelfde gezegd kan worden, pareert Van Dam: "Nee, dat is waar, maar hij zit nog maar net bij dat team en hem sla ik toch wat hoger aan dan Bottas. Maar in het geval van Bottas zal vooral Hamilton het natuurlijk prima vinden dat hij daar rijdt." Kijkend naar de strijd tussen de 'eerste rijders', smult Van Dam van het vooruitzicht van meer gevechten tussen Verstappen en Hamilton: "Het seizoen is nu super interessant, terwijl ik vorig jaar of verder in het verleden weleens dacht 'waar heb ik nou naar zitten kijken?'. Maar nu met de strijd tussen Mercedes en Red Bull en tussen Max en Lewis verdient het seizoen een dikke negen, zeker als dat tot het einde van het seizoen duurt." Met het oog op de Grand Prix van Portugal houdt Van Dam de kaken op elkaar voor wat betreft de topfavoriet: "Het zal weer tussen die twee gaan en na de eerste vrije training weet je gelijk meer. Op het ene circuit is het ene team beter, op het andere circuit het andere team."

Viaplay
x
Tv-rechten 'Formule 1 nog jarenlang te zien bij Viaplay'