Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Dakar

Van den Brink neemt stokje over van Van Kasteren

Het is in de achtste etappe van de Dakar Rally Mitchel van den Brink die andermaal schittert. Hij pakt de dagzege en zet de achtervolging in op klassementsleider Martin Macik.

Van den Brink Dakar
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © A.S.O./F.Gooden/DPPI

Na alle tegenslagen van Janus van Kasteren en puik rijden door Mitchel van den Brink is laatstgenoemde nu de nieuwe uitdager van Martin Macik in de Dakar Rally. Vandaag verkleinde hij zijn achterstand mondjesmaat, maar zo houdt hij nog enigszins zicht op Macik.

Van den Brink won de etappe en pakte daarmee anderhalve minuut terug op Macik, die nog altijd een ruime voorsprong geniet van ruwweg 1 uur en 50 minuten. Een groot gapend gat, ja, maar in de Dakar Rally is niets onmogelijk.

Van Kasteren, die zo voortvarend begon met de ene na de andere dagzege, kwam als vierde over de meet en gaf daarmee opnieuw tijd toe op de man die hij vorige week nog zo solide achter zich hield. Het gat is nu opgelopen tot meer dan vier uur en daarmee mag je zeggen de hij definitief één van de favorieten af is.

In de top tien van het klassement prijken nu zeven Nederlandse coureurs, maar het zijn met Martin Macik en Ales Loprais vooral de Tsjechen die virtueel het podium bezetten.

Max Verstappen is de grote favoriet voor de overwinning tijdens de Grand Prix van Bahrein. Zal Verstappen wederom zegevieren in Bahrein? Als de Nederlander wint, betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 30 keer jouw inzet!

Dakar Rally 2024 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
# Coureur Punten
# Team Punten
Volledige stand
x
Lewis Hamilton verklaart mislukte kwalificatie: "Niet leuk om mee te rijden"