Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Pierre Gasly

Van der Garde begrijpt keuze Red Bull: "Gasly was mentaal geknakt"

Voormalig Formule 1-coureur Giedo van der Garde voelt met Pierre Gasly mee, maar begrijpt de keuze van Red Bull om hem terug te zetten naar Toro Rosso. Volgens de Racing Team Nederland-coureur was de Fransman mentaal geknakt.

Interview
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

"Ik snap de keuze van Red Bull om Pierre Gasly terug te zetten naar Toro Rosso wel. Ze hebben natuurlijk behoefte aan een tweede rijder die ook punten scoort, iets wat Gasly eigenlijk niet heeft gedaan", zo laat Giedo van der Garde weten in gesprek met RacingNews365. "Gasly heeft zeker niet het maximale eruitgehaald en je ziet gewoon dat die jongen mentaal geknakt is."

"Met alle respect, maar Gasly heeft het ook gewoon niet goed gedaan. Red Bull móést op een gegeven moment wel de keuze maken om een jonge jongen erin te zetten zoals Alexander Albon, die het goed gedaan heeft, maar die wel weet dat hij naast iemand als Max Verstappen komt te rijden."

Op social media gaf de voormalig Caterham F1-coureur aan mee te voelen met Gasly, maar hoopt dat de Fransman zich bij Toro Rosso weer kan herpakken: "Pierre zal moeten proberen zijn carrière weer op de rit te krijgen, waarmee hij een mentale overwinning op zichzelf moet en kan behalen."

Of Toro Rosso daar de juiste omgeving voor is? "Ik hoop het van harte voor hem. Ik hoop dat hij opnieuw alle kansen krijgt bij dat team, waar hij natuurlijk nog altijd wel heel erg geliefd is. Bij Toro Rosso heeft hij in het verleden natuurlijk super gepresteerd en laten we wel wezen, hij is echt niet zo slecht als dat zijn prestaties van dit jaar deden vermoeden."

Pierre Gasly gaat nu terug de luwte van Toro Rosso in, maar dat betekent volgens Van der Garde niet dat hij het nu rustiger aan kan gaan doen, in tegendeel: "Hij moet het vertrouwen van Red Bull zien terug te winnen en daarvoor zal hij harder moeten werken dan iedereen en hopelijk kan hij zo ook een stukje zelfvertrouwen terugvinden. Als hem dat lukt, zal hij vanzelf wel weer 'gaan'."

Fotoalbum

Deze Formule 1-coureurs werden halverwege het seizoen uit hun team gezet

Pierre Gasly werd afgelopen maandag door Red Bull uit zijn lijdensweg verlost en teruggezet naar kleine broer Toro Rosso. De Fransman is zeker niet de eerste coureur in de Formule 1-geschiedenis die halverwege het seizoen noodgedwongen voor een ander plaats moest maken.

Bekijk het album

RN365 Nieuwsdossier Interviews

RacingNews365 voorziet de racefans dagelijks van exclusieve interviews met F1-coureurs en prominenten uit de auto- en motorsport.

3 reacties

    Special Vijf dingen die je nog niet wist over Sebastian Vettel