Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Giedo van der Garde

Van der Garde van het ziekenhuis naar het podium in knotsgek weekend

Op vrijdag ging het nog mis en eindigde hij in het ziekenhuis. Op zondag staat Giedo van der Garde in Wisconsin al glunderend op het podium.

Giedo van der garde P2 Road America 2023
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Giedo van der Garde - Instagram

Na een harde crash in de vrije training voor de IMSA-race op het iconische Road America, belandt Giedo van der Garde vrijdag in het ziekenhuis voor controles. Hij heeft wat gekneusde ribben, flink wat blauwe plekken, maar mag van de doktoren zijn ziekenhuisbed verlaten en een gooi doen naar glorie.

Samen met John Falb en zijn team TDS Racing start Van der Garde de race op zondag achteraan het LMP2-veld, maar tijdens de race werkten ze zich langzaam maar zeker op naar de voorkant van het veld. Uiteindelijk was het na twee uur en veertig minuten racen genoeg voor P2, op een kleine tien seconden achterstand van de winnaars. En dat terwijl de Nederlander in aanloop naar de race slechts een viertal ronden had kunnen rijden.

Om het TDS-feestje compleet te maken mocht de zusterauto met Mikkel Jensen en Steven Thomas eveneens mee naar het LMP2-podium: P3. De zege in de LMP2-klasse ging naar Ben Keating en Paul-Loup Chatin van Mathiasen Motorsport.

Artikel gaat verder onder de Instagrampost.

In de GTP-klasse greep landgenoot Renger van der Zande net naast het podium voor Cadillac. Hij pakte de vierde plaats. Matt Campbell en Felipe Nasr wonnen de race in Elkhart Lake in hun Porsche, met twee Acura-bolides die mee mochten naar het podium. Thijmen van der Helm, de andere deelnemende Nederlander, reed in zijn Porsche naar de vijfde plaats. In de GTD-klasse werd Kay van Berlo negende.

IndyCar

Op zondag kwam ook Rinus VeeKay in actie in de IndyCar-klasse. Hij kende een goede race, waarin hij lang meedraaide in de top tien. Na een schermutseling met McLaren-coureur en voormalig F1-coureur Alexander Rossi viel hij echter ver terug, aangezien hij een drive through-penalty kreeg. In het slot van de race werkte VeeKay zich in een chaotisch slot nog op tot P14.

De overwinning ging naar Kyle Kirkwood van Andretti, gevolgd door Scott McLaughlin (Penske) en kampioenschapsleider Alex Palou (Chip Ganassi). Laatstgenoemde stevent af op zijn tweede IndyCar-titel op een rij. In het klassement staat VeeKay op de vijftiende plaats. Er zijn nog vier raceweekende te rijden, met de volgende race komend weekend op de Road Course van de befaamde Indianapolis Motor Speedway.

Ook interessant:

Verstappen controleert en bepaalt alles in de Formule 1

Ook in de zomerstop gaat onze F1-podcast door! Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk blikken tijdens deze eerste zomerspecial terug op de eerste seizoenshelft. Beluister 'm snel via de player hieronder.

Max Verstappen is de grote favoriet voor de overwinning in Miami. Hij heeft tot nu toe alle edities van deze Grand Prix gewonnen. Als de Nederlander zondag opnieuw wint, betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Live Eerste vrije training Formule 1 GP Miami 2024