Van der Mark geniet in Assen: "Het is net alsof ik mezelf zie staan"

19 aug. 2018 10:48 René Oudman 0 reacties
Tegenwoordig is hij een van de blikvangers van de Gamma Racing Day, maar Michael van der Mark komt al jaren op visite in Assen. De 25-jarige Rotterdammer geniet van de jonge talenten die in het voorprogramma van de demonstratieshows hun opwachting mogen maken.

“Het is net alsof ik mezelf zie staan”, vertelt Van der Mark tijdens een speciaal ingelaste persconferentie op het TT Circuit waar onder meer Racingnews365 aanwezig was, nadat hij zijn eerste demorondjes heeft gereden op de fiets waarmee hij de 8 uur van Suzuka kortgeleden wist te winnen. “In 2005 reed ik al mee tijdens de Gamma Racing Day, destijds in de Junior Cup. Volgens mij finishte ik als tweede!”

“Ik keek tegen iedereen op en ik vind het fantastisch om die jonge jongens van nu in actie te zien. Ze willen heel graag leren en stellen zichzelf doelen, om uiteindelijk de volgende generatie te worden.” Van der Mark zou graag meeracen in de juniorklassen, maar denkt ook aan zijn eigen veiligheid. “Ik wil veel te graag winnen!”, lacht de Superbike-rijder. “Die jongens gaan wel erg hard!”

Van der Mark kent een bijzonder sterk seizoen in het wereldkampioenschap Superbike, hij wist al twee wedstrijden op zijn naam te schrijven. Met nog vier raceweekends voor de boeg bezet de Yamaha-rijder de derde plaats in de strijd om het kampioenschap.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen