Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Van der Mark ziet Formule 1-test wel zitten: “Wanneer gaan we?”

Michael van der Mark volgt als Superbike-rijder de Formule 1 normaal gesproken op televisie, maar zag kortgeleden een van de grootste sterren van de autosport naast zich staan in de garage. Lewis Hamilton wilde eens wat rondjes op een Yamaha Superbike maken en Van der Mark mocht hem, samen met teammaat Alex Lowes, begeleiden.

De 26-jarige Rotterdammer kreeg nadien vanuit het kamp-Hamilton te horen niet al te veel uit te wijden over de testdag van de vijfvoudig Formule 1-wereldkampioen. “Toch was het wel onwijs gaaf om met hem te rijden”, blikt Van der Mark terug in gesprek met Racingnews365 .

De Supersport-wereldkampioen van 2014 zou het ook weleens andersom willen proberen. Van der Mark is uiteraard gefocust op zijn carrière in de wereld der tweewielers, maar heeft zeker oren naar een test op vier wielen. “Wanneer gaan we?”, vraagt de Nederlander lachend als hem een F1-test wordt voorgesteld door dit medium. “Het lijkt me vet om een keer te doen!” Van der Mark ziet geen contractuele problemen om eens in een F1-bolide te stappen. “Als ik ooit zo’n kans zou krijgen, zou ik direct ja zeggen. Dat heb ik Lewis trouwens ook duidelijk gemaakt! Ik zei ‘we moeten wel een keertje ruilen!’. Er zijn dingen die Yamaha me verbiedt, zoals bungeejumpen en dat soort dingen. Dat mag ik niet doen. Maar deze, het besturen van een Formule 1-bolide, staat niet als verboden in mijn verbintenis”, knipoogt de SBK-rijder. Ook in 2019 vertoont Van der Mark zijn kunsten in het wereldkampioenschap Superbike, de Rotterdammer zetelt voor het derde achtereenvolgende seizoen op een machine van Pata Yamaha. Het seizoen 2018 bleek het meest succesvolle SBK-seizoen van de 26-jarige tot dusver: hij zegevierde tweemaal en eindigde kort achter vicekampioen Chaz Davies op een P3 in het WK. Jonathan Rea (Kawasaki) werd overigens, wederom, met overmacht wereldkampioen.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"