Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
F1 nieuws

Van der Zande grijpt nipt naast zege in 12 uur van Sebring, Derani crasht op bizarre wijze

Renger van der Zande heeft in extremis naast de zege gegrepen tijdens de 12 uur van Sebring. De Nederlander zag lijdzaam toe hoe teamgenoot Sebastien Bourdais in de slotfase werd ingehaald door Louis Deletraz.

Renger van der Zande Daytona 24
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Chip Ganassi Racing

Het ging Renger van der Zande, Sebastien Bourdais en Scott Dixon redelijk voor de wind tijdens de 12 uur van Sebring. De coureurs van Chip Ganassi Racing mochten vanaf de tweede plaats beginnen en behielden de aansluiting met de top. Van der Zande gaf ongeveer twee uur voor het einde van de race het stokje over aan Bourdais, die de slotfase voor zijn rekening zou nemen.

De Fransman reed even op de vierde plaats, maar zou door pitstops van anderen de leiding overnemen. Bourdais liet zich niet tegenhouden door een caution en reed in het laatste uur drie seconden weg bij Felipe Nasr (Porsche) en Louis Deletraz (Acura). Dat was echter buiten Deletraz gerekend. De voorsprong van Bourdais verdween door een nieuwe gele vlag, waarna Deletraz het kleine gaatje langzaam begon te dichten.

Met vijftien minuten op de klok was het verschil geslonken naar zes tienden. Bourdais naderde verkeer en kwam daardoor onder vuur te liggen. Deletraz en Bourdais gingen zij aan zij het circuit over en de teamgenoot van Van der Zande moest zich vijf minuten voor het einde gewonnen geven. Deletraz stoof naar de zege en zou ongeveer een seconde voor Bourdais over de meet komen.

Bizarre crash Derani

Eerder op de dag reed Pipo Derani aan de leiding in zijn Cadillac. De Braziliaan zou echter op bizarre wijze crashen. Derani wilde met vierenhalf uur op de klok een GT-auto van Ferrari passeren, werd aangetikt en ging haaks rechtsaf de bandenstapels in. De auto vloog zelfs even door de lucht en lag uiteindelijk op zijn kop.

Derani, die vanaf poleposition aan de race, hield gelukkig geen ernstige verwondingen over aan de crash. Bekijk hieronder de beelden.

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen Marko houdt rekening met vervelende 'verrassing' voor Max in China