Van Kalmthout (17) kampioen in de Verenigde Staten!

02 sep. 2018 08:43 René Oudman 0 reacties
Het kon eigenlijk niet meer misgaan en het is dan nu ook officieel: Rinus van Kalmthout, het zeventienjarige supertalent uit Hoofddorp, is kampioen in de Pro Mazda-klasse geworden! De jonge Nederlander ging het slotweekend, dat wordt gehouden op de Portland International Raceway, met een dusdanig grote voorsprong in dat zijn naaste belager een wonder nodig had om Van Kalmthout nog van de titel af te houden. Dat wonder bleef uit: Van Kalmthout werd keurig tweede en heeft zijn eerste autosporttitel binnen.

De Pro Mazda-klasse is een juniorcategorie van de befaamde IndyCar Series en kan vergeleken worden met de Formule 3. Van Kalmthout kende na een bliksemstart van het seizoen een paar mindere races, alvorens hij vanaf juli besloot huis te houden. Vijf achtereenvolgende overwinningen brachten hem in een zetel voor wat betreft de titelstrijd.

Het slotweekend in Portland bestaat uit twee races en aangezien Rinus VeeKay, zoals hij zichzelf in Amerika voor het gemak noemt, de eerste race vanaf pole mocht vertrekken stond de champagne al koud. Een zesde achtereenvolgende overwinning bleef uit doordat de jongeling een klein foutje maakte bij de start, maar een tweede plek aan de eindstreep mocht de pret niet drukken. Van Kalmthout, die volgende week zijn achttiende verjaardag viert, mag door het winnen van de Pro Mazda-klasse de overstap maken naar de Indy Lights - de Formule 2 van de Verenigde Staten.

Als nieuwbakken kampioen heeft Van Kalmthout nog één race voor de boeg in de Pro Mazda, deze wordt zondagavond (Nederlandse tijd) verreden.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen