Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Van Kalmthout beloont Indy Lights-weekend op COTA met podium

Rinus van Kalmthout heeft op het Circuit of the Americas een goed weekend afgewerkt in de opstapklasse van de Indycar Series, de Indy Lights.

Rinus van Kalmthout is bezig aan zijn eerste seizoen in de klasse die aan de andere kant van de grote plas te vergelijken valt met wat wij kennen als de Formule 2. Op het Circuit of the Americas, waar dit weekend ook de Indycar Series voor het eerst neerstrijkt, wist 'VeeKay' naar de tweede plaats te rijden in race één, achter racewinnaar Oliver Askew.

De tweede race werd door een late neutralisatie beslist in een sprint van vier ronden naar de streep. Van Kalmthout lag op dat moment vijfde, maar wist direct nog één plekje te winnen, waardoor hij net buiten het podium viel. Opnieuw was het Oliver Askew uit Amerikaan die er met het goud vandoor ging. Van Kalmthout stond aan het begin van het raceweekend tweede in de titelstand en blijft daar staan. Na de dubbel neemt Oliver Askew niet geheel onverwacht de leiding in het kampioenschap over. De volgende ronde van de Indy Lights wordt verreden op het Grand Prix-circuit van de Indianapolis Motor Speedway.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"