Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Van Kalmthout pakt F3-titel in Maleisië

De Nederlander Rinus van Kalmthout heeft op het Maleisische circuit van Sepang de titel veroverd in de F3 Asia Winter Series. Hij had aan een podiumplaats genoeg om af te rekenen met zijn Chinese titelrivaal Ye Yifei.

Van Kalmthout kan terugkijken op een zeer geslaagde campagne in de F3 Asian Winter Series. In de negen races die het kampioenschap telt (drie weekenden van drie races) stond hij liefst acht keer op het podium. Hij sloot het kampioenschap af op het podium, genoeg om de titel binnen te slepen.

Van Kalmthout moest bij de start uitwijkende manoeuvres maken om een botsing met titelrivaal Ye Yifei te komen. Wat volgde was een inhaalrace en omdat diezelfde Yifei zijn auto beschadigde in een botsing met Jack Doohan, schoof Rinus 'Veekay' door naar het podium, genoeg voor de titel. Op naar de Indy Lights. De man die voorafgaand aan het kampioenschap werd gebombardeerd tot de grote vedette, stelde in het kampioenschap flink teleur. Red Bull-jongeling Dan Ticktum kwam niet verder dan de negende plaats, vlak achter David Schumacher, zoon van voormalig Grand Prix-winnaar Ralf Schumacher.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"