Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Rinus VeeKay

Van Kalmthout snel in eerste IndyCar-meters

Nederlands racetalent Rinus van Kalmthout heeft zich van zijn beste kant laten zien tijdens zijn eerste IndyCar-test. 'VeeKay' deed niet onder voor de gevestigde orde.

EBZ5 Vq8 W4 AA Rk4 I
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Rinus VeeKay

Decor voor de eerste IndyCar-meters van Rinus van Kalmthout was het circuit van Portland, daar waar hij werd vergezeld door vijf andere rijders, waaronder zijn Indy Light-concurrent Oliver Askew. Van Kalmthout stapte in een bolide van Ed Carpenter Racing.

'Veekay' toonde direct aan snel te zijn in Amerika's toonaangevende formuleklasse door in de ochtendsessie de tweede tijd te klokken en uiteindelijk maar een paar tienden langzamer te zijn dan voormalig Indy 500-winnaar Alexander Rossi.

De Amerikaanse Askew kwam met de wagen van IndyCar-legende Scott Dixon niet in de buurt van de tijden van Van Kalmthout. De generatiegenoot gaf meer dan een seconde toe op de tijd van de Nederlander.

In het Indy Lights-kampioenschap bezet Rinus van Kalmthout de tweede plaats, met een achterstand van 45 punten op leider Askew. Met nog drie raceweekenden te gaan ligt het kampioenschap dus nog volledig open.

0 reacties

Viaplay

Unibet
x
Verstappen flirt met IMSA "Paar keer over gesproken"