© McLaren

Nieuwsoverzicht

Vandoorne baalt als een stekker na ijzersterke race

30 jul. 2018 17:25 René Oudman 0 reacties
Veertiende, zestiende, twaalfde, vijftiende, elfde en dertiende. De laatste vijf Grands Prix waaraan Stoffel Vandoorne deelnam leverden de Belg precies niets op. In de afgelopen twee weekends was het zelfs dusdanig aanmodderen, dat McLaren besloot Vandoorne zijn 'oude' chassis terug te halen. Met die wagen kwam de 26-jarige Kortrijkzaan in Hongarije weer een beetje in het juiste spoor.

Op zaterdag liet Vandoorne het nog afweten met een zestiende plaats - waar teammaat Fernando Alonso zich als elfde kwalificeerde - maar op zondag was Vandoorne eindelijk weer eens zijn sterke zelf. De Belg had een wereldstart, handhaafde zich met gemak in de middenmoot en leek op weg naar zijn eerste puntenfinish sinds Baku. In Azerbeidzjan was Vandoorne als negende over de eindstreep gereden, een plaats waar hij in Mogyorod naar op weg leek.

Met nog twintig ronden voor de boeg kwam er een einde aan de hoop van Vandoorne, die een lastige periode maar wat graag had afgesloten met een puntenscore. "Een zeer teleurstellend einde voor mij. Ik had een goede start, na wat verder in het achterveld te zijn gestart dan waar we gehoopt hadden te vertrekken. Het managen van de banden verliep perfect en het tempo dat we konden overleggen was erg sterk. Met de doorgevoerde strategie konden we een hoop jongens inhalen en het leek erop dat we met beide wagens punten gingen scoren."

McLaren opteerde voor een éénstopper, waarin zowel Alonso en Vandoorne een lange eerste stint moesten rijden op softs, om de wedstrijd te eindigen op mediums. Het bleek een gouden greep: de Spanjaard en zijn Belgische collega hadden een dusdanig grote voorsprong op de binnen de top tien gestarte Carlos Sainz, Romain Grosjean en Brendon Hartley dat ze elk van die drie coureurs voor bleven na hun onderhoudsbeurt.

"Het mocht echter niet zo zijn", treurt Vandoorne. "Een technisch probleem bracht mijn race ten einde, ik moest de wagen parkeren. Het is ontzettend jammer om zo te moeten eindigen, maar we kunnen trots zijn op onze prestatie. Persoonlijk ben ik opgelucht, ik voelde me goed. Ik heb eindelijk weer een beetje laten zien dat ik over genoeg snelheid beschik en ben tevreden. Nu ga ik lekker op vakantie, mijn hoofd legen en me opmaken voor mijn thuisrace!"

Vandoorne heeft in 2018 acht punten gescoord: twee in Australië, vier in Bahrein en twee in Baku. Teammaat Alonso liet tot dusver acht puntenfinishes noteren, hij beschikt over 44 WK-punten en bezet daarmee de negende plaats. Vandoorne moet het doen met P16.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen