Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Vandoorne: 'Druk op McLaren neemt toe'

Na een vechtscheiding met Honda en de overstap naar motorleverancier Renault heeft McLaren geen excuses meer. Het team moet presteren in 2018 en beschikt over dezelfde krachtbron als Red Bull en het fabrieksteam van Renault F1.

McLaren riep in 2017 met regelmaat dat het chassis, de MCL32, minimaal gelijkwaardig was aan dat van Red Bull. GPS-data zou dit uitwijzen, waarmee de McLaren het beste chassis van het veld was. Grote achilleshiel vormde de Honda-motor, maar deze is in 2018 ingeruild door een Renault-motor. De druk op het team om na de magere jaren weer te presteren is groot erkent Stoffel Vandoorne. " Dit seizoen is de druk op het team groot, omdat we grote namen als vergelijkingsmateriaal hebben", laat hij RTBF weten. " Red Bull won vorig jaar een aantal races en Renault presteerde ook goed. De druk ligt bij ons. Het is ook een positief iets en we hebben het nodig om onszelf te verbeteren."

Voor Stoffel Vandoorne wordt 2018 het jaar van de waarheid. Na een moeizame start in 2017 presteerde de Belg aanzienlijk beter na de zomerstop. " Ik heb nog werk te verzetten om een perfect weekend te realiseren en de auto beter te begrijpen. De snelheid is er, maar het gaat erom dat je alle elementen bij elkaar kan brengen." " We hebben een duidelijk doel voor dit seizoen. Voor mij is mijn referentiepunt Fernando Alonso, ondanks dat ik me alleen op mezelf focus. De resultaten vorig jaar vielen wat tegen, maar ik ben veel sterker en klaar voor het nieuwe seizoen."

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden