Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Vandoorne houdt hoop na teleurstellende start Formule E-seizoen

In de Formule 1 wilde het totaal niet vlotten met Stoffel Vandoorne, die in dienst van McLaren twee jaar lang achterin de middenmoot voor spek en bonen meereed. De 26-jarige Belg heeft sinds kort een nieuw baantje, hij rijdt in de elektrische Formule E-klasse. Ook daarin wil het tot dusver niet echt vlotten.

Vandoorne bestuurt een van de wagens van het HWA Racelab, het klantenteam van wat volgend seizoen de fabrieksstal van Mercedes moet worden. Zowel de Belg als teammaat Gary Paffett kwam in de eerste twee ePrix's van het seizoen 2018-19 niet tot scoren, ondanks dat Vandoorne tijdens de ouverture in Saudi-Arabië sterk voor de dag kwam in kwalificatietrim. Voorafgaand aan de ePrix van Santiago, die vandaag (zaterdag) plaatsvindt, blikt Vandoorne terug op de eerste wedstrijden.

"Het is een verfrissende overstap", spreekt Vandoorne over zijn enigszins gedwongen keuze voor de Formule E tegenover The Independent . "De sfeer hier is ontzettend goed, de rijders gaan op een leuke manier met elkaar om. Het racen in de Formule E is met geen enkele klasse vergelijkbaar en het aanpassen neemt iets meer tijd in beslag dan ik in eerste instantie had verwacht. Het energiebesparen is best lastig." "Toch geniet ik met volle teugen - ik denk dat dingen als de Attack Mode kenmerkend zijn voor de innovatieve manier waarop de FE te werk gaat", verwijst Vandoorne naar de Mario Kart-achtige power boost waarover de rijders gedurende tweemaal vier van de 45 minuten durende race beschikken. "We hebben een lastige start van het seizoen gehad, hopelijk hebben we meer geluk in Santiago." "Als alle sessies op één dag plaatsvinden, is het lastiger om een probleem rap te verhelpen. Een klein issue kan dan je hele weekend vergallen. Vergeet echter niet dat naast ikzelf ook het team nieuw is in deze klasse, we leren alles stapje bij beetje." Vandoorne mag vanavond weer aan de bak: om 20.00 uur Nederlandse tijd zullen de startlichten op het Parque O'Higgins-circuit in de Chileense hoofdstad Santiago doven ter indicatie van de start van ePrix nummer drie in het seizoen 2018-19.

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi