Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Vandoorne: "Ik hoef niet koste wat kost terug naar de Formule 1"

Stoffel Vandoorne zit goed op zijn plek in de Formule E. Daarom is het niet zijn doel om koste wat kost terug te keren in de Formule 1.

De Vlaming tekende in de Formule E een contract met het aan Mercedes gelieerde HWA. zijn Formule E-campagne kent bepaald geen vliegende start, aangezien hij nog geen punten heeft weten te scoren, maar desondanks heeft Stoffel Vandoorne het er naar zijn zin.

"Het is een compleet andere omgeving dan de Formule 1 en ik moet zeggen dat ik daar ontzettend van geniet. De mensen zijn hier relaxter, de coureurs gaan kameraadschappelijker met elkaar om en van politieke spelletjes is nauwelijks sprake", aldus Vandoorne in gesprek met Motorsport.com . Het contrast met de Formule 1 is groot, concludeert de voormalig McLaren-coureur, die de koningsklasse boven alles 'onvoorspelbaar' noemt: "Niemand had verwacht dat het silly season zó zou uitpakken. Er rijden volgend jaar mensen in de Formule 1 waar niemand een stuiver voor had gegeven, terwijl andere coureurs tegen de verwachtingen in juist aan de zijlijn staan." "Niets is zo veranderlijk als de wereld van de Formule 1. Het is dan ook niet mijn plan om koste wat kost terug te keren in de Formule 1, zo wanhopig ben ik niet."

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi