© McLaren

Nieuwsoverzicht

Vandoorne: "Kans op Formule 1 in 2019 nul procent"

27 sep. 2018 17:18 Jan van der Burgt 0 reacties
Stoffel Vandoorne heeft zijn Formule 1-droom opgegeven, of op zijn minst in de ijskast gezet. De aimabele Vlaming zet zijn zinnen op de Formule E of de IndyCar Series.

Nadat hij door McLaren aan de kant werd geschoven ten faveure van Lando Norris en Carlos Sainz werd al snel duidelijk dat er voor Stoffel Vandoorne waarschijnlijk geen plek is in de Formule 1 in 2019. "De kans daarop is ongeveer nul procent", zo laat Vandoorne op de donderdag vanuit Sotsji optekenen door de aanwezige media, waaronder Crash.net.

"Het moet nu echt wel heel raar lopen wil ik in 2019 op de grid staan. Teams als Toro Rosso en Sauber hebben duidelijk te verstaan gegeven dat er voor mij geen plek was bij die teams en dus zoek ik nu naar een ander raceprogramma. Daarnaast hoop ik niet geheel van de Formule 1-radar te verdwijnen, want ik denk dat ik in de juiste omgeving een tweede kans verdien."

Een nieuw avontuur buiten de Formule 1 vindt hij mogelijk in de IndyCar Series of de Formule E. Hij voert in ieder geval gesprekken met teams uit beide klassen:

"Natuurlijk ben ik altijd naar de toekomst blijven kijken en ik heb voor mezelf duidelijk wat ik wil. Op dit moment zijn er nog geen knopen doorgehakt, maar ik praat inderdaad met andere klassen, waaronder de IndyCar en Formule E."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen