Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Vandoorne: "Kans op Formule 1 in 2019 nul procent"

Stoffel Vandoorne heeft zijn Formule 1-droom opgegeven, of op zijn minst in de ijskast gezet. De aimabele Vlaming zet zijn zinnen op de Formule E of de IndyCar Series.

Nadat hij door McLaren aan de kant werd geschoven ten faveure van Lando Norris en Carlos Sainz werd al snel duidelijk dat er voor Stoffel Vandoorne waarschijnlijk geen plek is in de Formule 1 in 2019. "De kans daarop is ongeveer nul procent", zo laat Vandoorne op de donderdag vanuit Sotsji optekenen door de aanwezige media, waaronder Crash.net. "Het moet nu echt wel heel raar lopen wil ik in 2019 op de grid staan. Teams als Toro Rosso en Sauber hebben duidelijk te verstaan gegeven dat er voor mij geen plek was bij die teams en dus zoek ik nu naar een ander raceprogramma. Daarnaast hoop ik niet geheel van de Formule 1-radar te verdwijnen, want ik denk dat ik in de juiste omgeving een tweede kans verdien."

Een nieuw avontuur buiten de Formule 1 vindt hij mogelijk in de IndyCar Series of de Formule E. Hij voert in ieder geval gesprekken met teams uit beide klassen: "Natuurlijk ben ik altijd naar de toekomst blijven kijken en ik heb voor mezelf duidelijk wat ik wil. Op dit moment zijn er nog geen knopen doorgehakt, maar ik praat inderdaad met andere klassen, waaronder de IndyCar en Formule E."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"