Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Stoffel Vandoorne

Vandoorne keert in België voor Aston Martin na jaren weer terug in een F1-bolide

Stoffel Vandoorne zal op zijn 'eigen' Spa-Francorchamps weer plaatsnemen in een F1-bolide. Dat doet hij voor een Pirelli-test.

Stoffel Vandoorne
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Na het Grand Prix-weekend in zijn eigen land zal Stoffel Vandoorne, test- en reservecoureur van Aston Martin, achterblijven en achter het stuur van de AMR23 kruipen. Hij zal op dinsdag 1 en woensdag 2 augustus namelijk een Pirelli-test afwerken namens het Britse raceteam.

De huidig Formule E-coureur reed in 2017 en 2018 twee F1-seizoenen voor McLaren, waarna hij de overstap maakte naar de Formule E-klasse. Vorig jaar werd hij kampioen met Mercedes in de elektrische raceklasse. Dit jaar is hij daar ook actief en is hij ook de reservecoureur van Aston Martin.

Het is weer even geleden dat Vandoorne een F1-bolide bestuurde. In 2020 maakte hij voor het laatst F1-meters tijdens een test na het seizoen in Abu Dhabi. Pirelli test haar banden momenteel uit op weg naar het volgende seizoen, waarbij ook bandenwarmers nog steeds een thema zijn. Worden deze afgeschaft? Daarover wordt zeer binnenkort een beslissing verwacht voor 2024.

Ook interessant:

Verstappen verdient een Red Bull-contract voor het leven

De Formule 1 Grand Prix van Hongarije is nog maar net voorbij en het volgende weekend staat alweer op de planning - en wel op het iconische circuit van Spa-Francorchamps. Reden genoeg voor het podcastpanel van RacingNews365 om weer bij elkaar te komen voor een nieuwe aflevering!

Max Verstappen is de grote favoriet voor de overwinning in Miami. Hij heeft tot nu toe alle edities van deze Grand Prix gewonnen. Als de Nederlander zondag opnieuw wint, betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Formule 1 GP België 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen Gedecideerd over eigen toekomst: "Wolff weet dat ook"