© McLaren

Nieuwsoverzicht

Vandoorne krabbelt langzaam op: "Normaal gevoel in de auto"

29 jul. 2018 07:22 René Oudman 0 reacties
Met de lastige omstandigheden op de Hungaroring had Stoffel Vandoorne eindelijk weer van zich kunnen doen spreken. Het mocht echter niet zo zijn voor de Belg, die echter wel sterker voor de dag kwam dan het geval was in de laatste twee Grand Prix-weekends. Vandoorne reed uiteindelijk de zestiende tijd en kwam daarmee nipt tekort voor een plaats in het tweede kwalificatiesegment.

"We zijn min of meer bij nul begonnen", analyseert Vandoorne de situatie van dit weekend. De McLaren-coureur is teruggevallen op zijn oude chassis, waarmee hij de eerste races van 2018 reed en acht puntjes scoorde. "Het gaat in ieder geval beter dan op Silverstone en de Hockenheimring, ik heb een normaal gevoel in de auto", laat de Kortrijkzaan weten bij Ziggo Sport. "Het is altijd afwachten hoe zaken zich ontvouwen. Ik zag in de verkeerde sequence en kon in de laatste ronden van Q1 niet uitblinken."

"Zonde dat we niet door konden naar het tweede gedeelte van de kwalificatie", baalt Vandoorne, die desalniettemin opgetogen uitkijkt naar de race van zondag. "Op vrijdag zagen we dat we een prima race pace hebben, dus we gaan het zien tijdens de wedstrijd zelf."

In de Hongaarse Grand Prix van 2017 stuurde Vandoorne zijn wagen naar een punt: de Belg kwam als tiende over de eindstreep. McLaren-teammaat Fernando Alonso stal de show door zijn inferieure, destijds nog door een Honda-motor aangedreven bolide naar de zesde plaats te rijden.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen