© McLaren

Nieuwsoverzicht

Vandoorne: 'Lastiger teamgenoot dan Alonso ga ik niet krijgen'

31 aug. 2018 13:30 Jan van der Burgt 2 reacties
Voor Stoffel Vandoorne is het naar eigen zeggen knap lastig om je naast iemand van het kaliber-Alonso in de picture te rijden. Eén troost, een lastiger teamgenoot gat hij waarschijnlijk niet meer krijgen.

Dat is althans de verwachting van Stoffel Vandoorne zelf: "Ik deel nu een team met Fernando Alonso. Hij is vermoedelijk de beste tegenstander waar ik me ooit mee kan vergelijken", zo laat de aimabele Vlaming in gesprek met onder andere Racefans.net optekenen.

Vandoorne werd in kwalificaties tot op heden behoorlijk afgetroefd door Fernando Alonso die het onderlinge duel in Spa-Francorchams naar 13-0 trok. Hoewel dat geen fraaie statistiek is, valt het het met die achterstand volgens een andere invalshoek wel mee.

Vandoorne was gemiddeld genomen zo'n 0.350 seconde langzamer dan Alonso. Ter vergelijking: Kimi Raikkonen geeft bij Ferrari meer toe op Sebastian Vettel, evenals Daniel Ricciardo ten opzichte Max Verstappen bij Red Bull.

Het is dan ook niet verwonderlijk dat Vandoorne graag naar dat soort statistieken kijkt: "Ik geef liever overal een fractie toe, om me van daaruit steeds te verbeteren, dan dat ik één keer met een toevalstreffer vóór Alonso staat."

"Fernando Alonso is denk ik de meest begenadigde coureur als het gaat om rijden in moeilijke omstandigheden, waar we dit seizoen natuurlijk voortdurend mee te maken hebben gehad. Dat ik daar maar een fractie op toegeef, geeft aan dat ik onder makkelijker omstandigheden nog dichterbij had kunnen staan."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen