Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Vandoorne: 'Lastiger teamgenoot dan Alonso ga ik niet krijgen'

Voor Stoffel Vandoorne is het naar eigen zeggen knap lastig om je naast iemand van het kaliber-Alonso in de picture te rijden. Eén troost, een lastiger teamgenoot gat hij waarschijnlijk niet meer krijgen.

Dat is althans de verwachting van Stoffel Vandoorne zelf: "Ik deel nu een team met Fernando Alonso. Hij is vermoedelijk de beste tegenstander waar ik me ooit mee kan vergelijken", zo laat de aimabele Vlaming in gesprek met onder andere Racefans.net optekenen.

Vandoorne werd in kwalificaties tot op heden behoorlijk afgetroefd door Fernando Alonso die het onderlinge duel in Spa-Francorchams naar 13-0 trok. Hoewel dat geen fraaie statistiek is, valt het het met die achterstand volgens een andere invalshoek wel mee. Vandoorne was gemiddeld genomen zo'n 0.350 seconde langzamer dan Alonso. Ter vergelijking: Kimi Raikkonen geeft bij Ferrari meer toe op Sebastian Vettel, evenals Daniel Ricciardo ten opzichte Max Verstappen bij Red Bull.

Het is dan ook niet verwonderlijk dat Vandoorne graag naar dat soort statistieken kijkt: "Ik geef liever overal een fractie toe, om me van daaruit steeds te verbeteren, dan dat ik één keer met een toevalstreffer vóór Alonso staat." "Fernando Alonso is denk ik de meest begenadigde coureur als het gaat om rijden in moeilijke omstandigheden, waar we dit seizoen natuurlijk voortdurend mee te maken hebben gehad. Dat ik daar maar een fractie op toegeef, geeft aan dat ik onder makkelijker omstandigheden nog dichterbij had kunnen staan."

Viaplay
x
Tv-rechten 'Formule 1 nog jarenlang te zien bij Viaplay'