© McLaren F1

Nieuwsoverzicht

Vandoorne moest nieuwe voorvleugel afstaan aan Alonso

22 okt. 2017 14:20 Wanda Bisschop 0 reacties
Stoffel Vandoorne begon ijzersterk aan het Formule 1 weekend in Austin. De Belg opende brutaal met een vijfde plek in de eerste vrije training maar wist daarna zijn goede vorm niet vast te houden. Volgens Vandoorne was hier een logische verklaring voor.

Vandoorne wijt slechte kwalificatie aan ontbreken balans in de auto

Vandoorne reed in de eerste sessie op de vrijdag met een nieuwe voorvleugel maar moest deze vervolgens in de tweede sessie afstaan aan zijn teamgenoot. Hierdoor worstelde Vandoorne met de balans van zijn auto.

"In de eerste training had ik een nieuwe voorvleugel op de auto waardoor de auto heel goed aanvoelde. Ik noteerde toen de vijfde tijd maar vanaf de tweede training is de nieuwe voorvleugel naar Fernando gegaan en voelde ik mij een stuk minder comfortabel in de auto."

Helaas voor Vandoorne zette zich dit ook door in de kwalificatie. Hij gaf maar liefst 6 tienden toe op de tijd van zijn teamgenoot. Alonso werd uiteindelijk negende en Vandoorne slechts dertiende.

Toch ziet Vandoorne wel kansen in de race.

"We staan helaas niet op een ideale startplek maar we zien wel wat er gebeurt. De start is altijd erg lastig hier, vooral met die brede eerste bocht die bergop gaat. Onze lange runs waren veelbelovend en we hebben zo te zien minder last van bandenslijtage dan de andere teams."

Vandoorne is in ieder geval positief gestemd over de nieuwe voorvleugel en hoopt dan ook dat hij bij de volgende race wel hierover kan beschikken.

"Het was logisch om de voorvleugel aan Fernando te geven vanwege mijn gridstraf. Het is dan ook positief dat hij zo hoog eindigde in de kwalificatie maar ik hoop dat ik in Mexico de nieuwe vleugel wel krijg."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen