Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Vandoorne vervangt Button voor 24 uur van Le Mans

Goed nieuws voor Stoffel Vandoorne: de 27-jarige Belg mag in juni deelnemen aan de 24-uursrace van Le Mans. Voormalig McLaren-collega Jenson Button moet namelijk verstek laten gaan. Button komt normaliter namens het Russische SMP Racing in actie in het World Endurance Championship.

De inmiddels 39-jarige Brit, Formule 1-wereldkampioen in het seizoen 2009, wil naar eigen zeggen meer tijd doorbrengen met zijn zwangere verloofde. Zijn besluit wordt daarbij vergemakkelijkt door het feit dat hij zijn team kansloos acht voor succes, aangezien Toyota de dominante factor is in de LMP1-klasse van het langeafstandsracen. Vandoorne zal zodoende zijn entree in het WEC op de thuisbaan in de Ardennen maken. De Belg is door SMP Racing aangewezen om Button bij afwezigheid te vervangen. Vandoorne nam nog nooit eerder deel aan de 24 uur van Le Mans, een wedstrijd die Button vorig jaar voor de eerste keer in zijn loopbaan reed. De Brit kwam overigens niet aan de eindstreep. Het is niet de eerste keer dat Vandoorne Button vervangt: toen de Brit zijn Formule 1-helm eind 2016 aan de wilgen hing, mocht de Belg hem opvolgen bij McLaren. Vandoorne rijdt, na eind 2018 zijn congé te hebben gekregen, tegenwoordig in de elektrische Formule E-klasse en is bovendien ontwikkelingsrijder van Mercedes.

1119224341110120448

I'm excited to announce that I will be joining @SMP_Racing to drive the BR1 №11 prototype in @FIAWEC for my home race in Spa-Francorchamps 🇧🇪 and in the legendary 24 Hours of Le Mans! 🇫🇷  #SMPRacing #WEC #6HSpa #24hLeMans pic.twitter.com/WbzxnPFetR — Stoffel Vandoorne (@svandoorne) 19 april 2019

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'