© McLaren

Nieuwsoverzicht

Vandoorne verwacht nieuw contract: "Heb mezelf voldoende bewezen"

11 jul. 2018 15:00 René Oudman 0 reacties
Ondanks slechts acht punten te hebben gescoord - waar McLaren-teamgenoot Fernando Alonso na de eerste tien Grands Prix veertig stuks achter zijn naam heeft staan - vreest Stoffel Vandoorne niet voor zijn Formule 1-toekomst. De 26-jarige Belg denkt zich voldoende te hebben bewezen achter het stuur van de MCL33 en verwacht ook volgend jaar aan de start te verschijnen.

"Dit is de tijd van het jaar waarin iedereen begint te speculeren", reageert Vandoorne bij Motorsport Week op de geruchten dat het weleens zou kunnen, dat hij het veld moet ruimen bij McLaren. "Vlak voor de zomerstop gaat het meestal los en ach, dat hoort er bij. We bespreken nooit met de media hoe ver we in het proces staan, dus ik ga me daar ook niet aan wagen."

Dat een zestiende plaats in de stand om het wereldkampioenschap niet is waar Vandoorne op had gehoopt, mag duidelijk zijn. "Het is tot op heden niet volgens wens verlopen, we hebben het lastig gehad wat betreft resultaten. Het is niet eenvoudig om dan het beste van jezelf te kunnen laten zien, maar zo is het nu eenmaal. Ik heb het idee veel positieven uit deze lastige tijd te hebben gehaald – ik heb dingen geleerd die in juniorklassen niet aan bod kwamen. Al met al ben ik zeker een betere coureur geworden. Ik denk dat ik voldoende heb gedaan om mijn meerwaarde te bewijzen", besluit de Kortrijkzaan strijdvaardig.

Vandoorne maakte zijn F1-debuut in de Bahreinse Grand Prix van 2016, als vervanger van de op dat moment geblesseerde Alonso. De Belg scoorde dankzij zijn tiende plaats aan de eindstreep direct een WK-punt. Twee zevende plaatsen (Singapore en Maleisië 2017) zijn Vandoornes beste resultaten, dit jaar werd hij eenmaal achtste en twee keer negende.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen