Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Vandoorne: "Wereldtitel komt nog te vroeg voor Verstappen en Red Bull"

Stoffel Vandoorne denkt niet dat Red Bull dit jaar al in staat is met Max Verstappen voor de wereldtitel te strijden. Ferrari en Mercedes staan te ver weg volgens de Vlaming.

De voormalig McLaren-coureur Stoffel Vandoorne zat aan tafel in het programma Peptalk van Ziggo Sport . Natuurlijk kreeg hij de vraag wat hij van Max Verstappen en Red Bull verwacht in het nieuwe seizoen, én of ze voor de titel kunnen gaan.

"Dat denk ik niet", luidt het simpele antwoord van de Formule E-coureur: "Ik denk dat het nog te vroeg is om voor de wereldtitel te gaan, aangezien het gat naar Ferrari en Mercedes nog net iets te groot is." Red Bull is in 2019 natuurlijk voor een groot deel afhankelijk van wat Honda laat zien met de nieuwe motor die achterin de RB15 ligt. Vandoorne kan het niet laten om nog een klein plaagstootje uit te delen aan het team waarmee hij en McLaren zoveel problemen kenden in 2017. "Ja, ik heb wel veel ervaring met Honda", zo laat hij ietwat sarcastisch weten. Maar goed, de motor van toen is nu geëvolueerd. Die krachtbron heeft grote stappen gemaakt en dat zie je bijvoorbeeld aan de toegenomen betrouwbaarheid." "Red Bull heeft het met Honda nu gewoon een stuk beter voor elkaar, nu ze in feite het fabrieksteam zijn. Voorlopig ziet het er goed uit en hoewel ik denk dat de titel nog te vroeg komt, acht ik de combinatie Red Bull/Honda wel in staat om races te winnen."

Viaplay
x
Max "Wolff zei tegen Verstappen: 'Neem Marko mee naar Mercedes'"