Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Formule 1

Vasseur Exclusief: "Hamilton weet hoe hij met strijd met Verstappen om moet gaan"

Lewis Hamilton wordt voor het eerst in jaren uitgedaagd in de Formule 1 en wel door Max Verstappen. Er wordt veel gesproken over dat dat Hamilton nerveus zou maken, maar Alfa Romeo-teambaas Frederic Vasseur denkt dat dat wel meevalt. En hij kan het weten.

Hamilton Verstappen
Interview
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Alfa Romeo-teambaas Frederic Vasseur nam een halfuur de tijd om met RacingNews365 over van alles en nog wat te praten in een exclusief interview. Daarbij ging het ook even over de huidige kampioenschapsstrijd tussen Lewis Hamilton en Max Verstappen. Verstappen heeft de overhand, maar dat hoeft volgens Vasseur niet te betekenen dat Hamilton nerveus wordt, zoals weleens wordt gesuggereerd.

Vasseur kent Hamilton goed, omdat de Brit in 2005 en 2006 in zowel de Formule 3 als de GP2 (huidige Formule 2) uitkwam voor ART Grand Prix, dat toen nog onder leiding stond van Vasseur.

"Ik denk dat hij eerder op een succesvolle manier met dit bijltje heeft gehakt", zo begint Vasseur. "Bijvoorbeeld in 2007 en 2008 en later in zijn eerste jaren met Mercedes. Hamilton is een vechter en ik ben er absoluut niet bang voor dat hij niet tot het einde aan toe zal knokken."

Vasseur denkt sowieso dat de felste strijd niet eens gaande is tussen Hamilton en Verstappen, maar vooral tussen Red Bull en Mercedes: "En daarbij is de performance (van Mercedes, red.) nog niet eens het probleem. Het gaat erom hoe Mercedes reageert op wat er nu allemaal gebeurt."

Vasseur is sowieso onder de indruk van Verstappen, die hij al lang geleden tegenkwam op de kartcircuits: "Ik kwam daar met Charles Leclerc en toen hij later direct naar de Formule 3 ging, was hij ook daarin direct sterk. En ook in de Formule 1 is hij steeds beter geworden. Misschien niet eens qua pure pace, maar wel voor wat betreft alles eromheen. Hij is een sterke kerel die het werk gedaan krijgt."

Ook interessant:

Zoveel kost het om een Formule 1-coureur te worden

Autosport is duur, heel duur! En dat begint al in de karting. Hoeveel kost het jonge talenten om de weg omhoog te beklimmen richting de Formule 1?

Geniet nog meer van jouw favoriete F1-site zonder advertenties, een exclusieve app én nog veel meer.

Check het snel!
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Interviews RN365 Nieuwsdossier

27 reacties

Viaplay
x
Verstappen reageert: "Hou dan gewoon je mond"