Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Carlos Sainz

Ferrari geeft update over comeback Sainz

Carlos Sainz miste de Grand Prix van Saoedi-Arabië vanwege een blindedarmontsteking. Zien we hem terug bij de F1-race in Australië?

Sainz Saudi after surgery
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Ferrari-teambaas Fred Vasseur weet niet zeker of Carlos Sainz terugkeert voor de Grand Prix van Australië. De Spanjaard moest de race in Saudi-Arabië aan zich voorbij laten gaan vanwege een blindedarmontsteking.

Hij werd vervangen door Oliver Bearman, die een indrukwekkende prestatie neerzette door vanaf de elfde plek op de startgrid te klimmen naar een zevende plaats bij zijn debuut in de F1. Hij werd daarmee de 68ste coureur die punten pakte in zijn eerste Grand Prix.

De volgende race is in het weekend van 23 en 24 maart in Australië. Vasseur is echter voorzichtig over een snelle rentree van Sainz. Een snelle terugkeer na een blindedarmoperatie is al eerder voorgekomen in de F1, onder meer met Alex Albon die terugkeerde tijdens de Grand Prix van Singapore in 2022, twee weken na een operatie die hem dwong de GP van Italië over te slaan. Vasseur wil wachten met het nemen van een beslissing tot Sainz echt rust heeft gekregen.

Voedselvergiftiging?

"Het was een vreemde situatie aan het begin van het weekend", vertelt Vasseur aan de media, waaronder RacingNews365. "We waren ervan overtuigd dat het voedselvergiftiging was, maar hij had donderdag in beide sessies veel last van koorts en maagproblemen. Hij was ervan overtuigd dat het de dag erna veel beter zou gaan. Maar Carlos belde me op vrijdagochtend en zei: 'ik zal VT3 missen, maar ik zal er zeker zijn voor de kwalificatie'. Maar om 11.30 uur lag hij in het ziekenhuis. Het was heel duidelijk dat het niet de goede kant op ging."

"Er was geen vertraging in het inbrengen van Oliver Bearman. Ik weet de timing niet meer precies, maar zodra het duidelijk was dat de dokter aangaf dat Carlos niet in staat zou zijn om te rijden, namen we de beslissing om Oliver in te brengen", wijst Vasseur naar de vervanger van Sainz.

Of de Spanjaard in Australië van de partij zal zijn, weet Vasseur nu nog niet. "Dank aan het ziekenhuis in Djedda en aan iedereen die de operatie heeft gedaan. Vanmorgen (zaterdagmorgen, red.) heb ik hem opgezocht en hij was helemaal in orde. Het is een enorm herstel en we moeten ons richten op Melbourne. Carlos zal deze week goed uitrusten en we zullen zien of hij in Australië racet, maar ik wil niets overhaasten. Hij is volwassen en zal de juiste beslissing nemen."

Praat mee!

Viaplay
x
Max "Wolff zei tegen Verstappen: 'Neem Marko mee naar Mercedes'"