Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Ferrari

Vasseur hengelde Hamilton makkelijk binnen: "Wist ik in 2004 al"

De Formule 1-wereld trilde op zijn grondvesten toen begin dit jaar het nieuws naar buiten kwam dat Lewis Hamilton in 2025 de overstap naar Ferrari maakt. Maar de teambaas van Ferrari, Fred Vasseur, wist al veel langer dat er een stap naar de Scuderia aan zat te komen.

Hamilton Vasseur
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Lewis Hamilton leek zijn zeer succesvolle Formule 1-carrière af te sluiten bij Mercedes, maar vrij onverwachts kondigde de zevenvoudig wereldkampioen begin dit jaar aan dat hij in 2025 overstapt naar Ferrari. Zo komt er een einde aan zijn tijd bij het Duitse merk, waarmee hij samen zes rijderstitels en acht constructeurstitels won.

De teambaas van de Scuderia, Frederic Vasseur, heeft een belangrijke rol gespeeld in de komst van Hamilton. De twee kenden elkaar al uit de tijd dat Hamilton bij ART Grand Prix reed in de Formule 2, daar waar de Fransman ook actief was. Nu komt het dus tot een hereniging tussen de twee.

"Het was niet moeilijk om Lewis te overtuigen", zo vertelt de teambaas van Ferrari op het Festival dello Sport, georganiseerd door Gazzetta dello Sport. "Ik kan me herinneren dat we in 2004 samen in de Formule 3 Euro Series zaten. Toen had hij een contract met het toenmalige McLaren-Mercedes, maar hij wist in zijn hoofd al dat hij een keer naar Ferrari zou gaan."

De Ferrari-teambaas vervolgt zijn verhaal: "We hebben er veel over gesproken. Deze wens heeft hij in zijn achterhoofd gehad, al wil een coureur van zijn kaliber wel zeker weten dat hij een pakket krijgt waarmee hij competitief kan zijn. Dat staat bij Lewis altijd op de eerste plaats. En dat hij deze transfer durft te maken, bevestigt dat voor mij dat we straks goede auto's kunnen bouwen. Dat is het ultieme doel."

Daarbij mag de Italiaanse renstal zich in haar handjes knijpen met het feit dat Hamilton de overstap maakt, zo is Vasseur van mening. "Een coureur zoals Lewis wil niet alleen maar achteroverleunen. Ik denk dat we hem wat dat betreft de juiste plek kunnen bieden. We werken aan een grote stap voorwaarts. Ik kan al wel verklappen dat we alle beschikbare middelen inzetten voor het volgende project."

Ook interessant:

De Grand Prix van de Verenigde Staten wordt cruciaal voor Max Verstappen en Red Bull, vooral wegens een langverwachte update. Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk bespreken het in een kakelverse RacingNews365 Formule 1-podcast!

We verloten maar liefst 10 schaalmodellen en 10 caps onder onze YouTube-abonnees! Maak nu kans op één van deze prijzen door je te abonneren op ons YouTube-kanaal én te reageren onder de video via de onderstaande knop.

Abonneer, reageer en win!

Praat mee!

Viaplay
x
Tijdschema Extreem laat tijdschema Formule 1 GP Verenigde Staten