Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Ferrari

Ferrari-lof voor Sainz na ontslag

Met een derde plek achter de ongenaakbare Max Verstappen en diens Red Bull-teamgenoot Sergio Perez was Carlos Sainz 'best of the rest'. Hij gaf daarmee direct een visitekaartje af richting andere teams.

Sainz race Bahrain 2024
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Met een grote glimlach stond Carlos Sainz op het podium na de GP van Bahrein. En geef hem eens ongelijk. De Ferrari-coureur heeft dit seizoen niets te verliezen en juist alles te winnen, na het nieuws dat hij aan het einde van het jaar plaats moet maken voor Lewis Hamilton. In zijn jacht op een stoeltje bij een ander team voor 2025 deed hij in Bahrein wat hij het beste kon doen: naar het podium rijden.

Hij werd derde achter Max Verstappen en Sergio Perez en verraste daar veel mensen mee. Behalve Ferrari-teambaas Fred Vasseur. Die moest Sainz in de winter het nieuws mededelen dat de Spanjaard aan het einde van het seizoen moet vertrekken bij Ferrari. "Eerlijk gezegd was ik ervan overtuigd dat hij juist deze reactie zou geven. Dat was ook de reden dat we besloten om de aankondiging (van de komst van Hamilton, red.) zo vroeg te doen", zegt Vasseur in gesprek met onder meer RacingNews365.

"We wilden deze bladzijde direct omslaan en ons concentreren op het seizoen. De reactie van Carlos was meer dan professioneel. 'het is ok en ik heb nog een jaar te gaan. Ik zal mijn best doen van de eerste bocht tot en met de laatste bocht'. Hier was hij erg sterk, erg solide. Ik ben meer dan blij met het werk dat hij heeft gedaan."

Unibet heeft een super stunt! Win 50x jouw inzet bij een zege van Verstappen, Norris of Piastri in België. Welke coureur zal er zegevieren?

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
GP België Verstappen en Perez op de bon geslingerd na eerste vrije training