Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Ferrari

Vasseur moet eerste Ferrari-crisis bezweren: "Normaal dat men niet tevreden is"

Bij Ferrari is het momenteel alarmfase 1. Na de slechte seizoensopener in Bahrein (Leclerc viel uit, Sainz werd vierde) incasseert Leclerc nu al een gridstraf door een motorwissel. Daarnaast keert topontwerper David Sanchez de Italiaanse renstal per direct de rug toe, voor een terugkeer naar Mclaren. Ferrari-teambaas Fred Vasseur moet een crisis nu al de kop zien in te drukken.

Leclerc Bahrain
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Ferrari heeft wel eens betere tijden beleefd. Een jaar geleden startte het team met en glorieuze 1-2 het seizoen in Bahrein. Die euforie was van korte duur en uiteindelijk speelden Charles Leclerc en Carlos Sainz een bijrol in het door Max Verstappen gedomineerde seizoen 2022.

Met het uitvallen van Leclerc twee weken terug en de daaruit volgende motorwissel zijn er zo vroeg in het seizoen weinig lachende gezichten bij Ferrari. Daarbij kwam ook nog eens het plotselinge vertrek van topontwerper David Sanchez en geruchten dat ook race-directeur Laurent Mekies niet tevreden zou zijn bij Ferrari. Aan teambaas Fred Vasseur om alle neuzen dezelfde kant op te krijgen.

"Het is elk jaar zo dat mensen het team verlaten en dat nieuwe mensen komen. Niet alleen bij ons, maar ook bij andere teams in de Formule 1. Wij zijn een hechte groep, waarmee we aan het bouwen zijn voor de toekomst. Ik denk niet dat er nog meer belangrijke personen zullen vertrekken", legt Vasseur uit aan onder meer RacingNews365.

Er het beste uithalen

De Fransman, bezig aan zijn eerste jaar als hoofdverantwoordelijke bij het Formule 1-team van Ferrari, gaat er dus ook vanuit dat race-directeur Laurent Mekies de Italiaanse renstal trouw blijft. "Het is normaal dat mensen niet tevreden zijn als de resultaten niet zijn zoals je verwacht. Ik ben ook niet tevreden."

"Maar het belangrijkste is nu om als team samen te werken en er het beste uit te halen en te verbeteren. Het team verlaten is een ander verhaal. Ik weet niet wat er in het verleden is gebeurd met Laurent, maar ik ken hem al 25 jaar en vertrouw hem. We hebben een goede samenwerking en hij is een van de personen voor de toekomst van het bedrijf."

Vasseur werd deze week wel geconfronteerd met het vertrek van topontwerper David Sanchez, die een wezenlijk aandeel had in de totstandkoming van de huidige Ferrari-wagen. Hij stapt na een verplichte rustpauze over over naar McLaren, vernam RacingNews365 uit Italiaanse bronnen.

"Ik kan niets zeggen over de voorwaarden van dat contract. Dat is iets tussen de werknemer en het bedrijf en ik wil geen details onthullen. Ik wil David alleen succes wensen in de toekomst. Hij heeft een belangrijk aandeel gehad in het team, maar het is zoals het is."

Positieve omslag

Ook doken er geruchten op dat niet Vasseur maar Ferrari-bestuursvoorzitter Benedetto Vigna de echte baas binnen het Formule 1-team zou zijn. Vasseur wil die geruchten snel de kop indrukken. "We hebben een transparante samenwerking met met Benedetto. Voor mij is dat een goede opzet tot dusver. We hebben altijd open discussies en hij steunt ons bij elke onderwerp. Daar heb ik niets over te klagen. Ik weet niet waar de geruchten vandaan komen, maar mijn samenwerking met Benedetto is zeer positief."

Vasseur hoopt dan ook dat het raceweekend in Saoedi-Arabië voor een positieve omslag kan gaan zorgen bij zijn team, ondanks de aanstaande gridstraf van Leclerc. "Het belangrijkste voor mij is om me op het team te focussen om de situatie te verbeteren. We willen weten wat we goed en fout hebben gedaan in Bahrein en hoe we een stap voorwaarts kunnen zetten. Ik weet heel goed dat de situatie soms moeilijk kan zijn. Het is zoals het is. Het belangrijkste is om op de baan te presteren."

Ook interessant:

Verstappen en Red Bull kunnen dominantie Hamilton en Mercedes overtreffen

Het F1-seizoen is één race oud, op naar de volgende! In Djedda hebben we al spectaculaire races hebben gezien. Dit jaar weer? En welke rol speelt Verstappen daarin, of rijdt hij voor dat spektakel uit? Coronel, Dimmers en Mosterdijk geven delen hun verwachtingen.

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan
Forbidden

Weddenschappen Ferrari

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Saoedi-Arabië 2023 RN365 Nieuwsdossier

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
RN365 F1-podcast Verstappen moet oppassen voor overmoedige Perez