Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Ferrari

Vasseur probeert positief te blijven: "Verschil met Red Bull is gehalveerd"

Carlos Sainz stond op het podium in Bahrein, maar na afloop ging het toch vooral over het grote gat naar winnaar Max Verstappen. Ferrari-teambaas Fred Vasseur blijft met gemengde gevoelens achter.

Sainz race Bahrain 2024
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Na de Grand Prix van Bahrein is het wel duidelijk geworden dat Ferrari een stap heeft gezet. Charles Leclerc kon niet voor een podiumplaats gaan vanwege remproblemen, maar Carlos Sainz pakte de derde plaats na een sterke race. Toch was het gat naar Max Verstappen ontzettend groot, want de Nederlander eindigde ongeveer 25 seconden voor Sainz. Ferrari-teambaas Fred Vasseur probeert positief te blijven.

"We hebben gemengde gevoelens na de race", vertelt Vasseur tegenover onder meer RacingNews365. "Het is positief dat we poleposition hadden kunnen pakken en de snelste ronde van de kwalificatie noteerden. Bovendien hebben we het verschil met Red Bull gehalveerd als je het vergelijkt met een jaar geleden. Toen eindigden we op vijftig seconden achterstand. De negatieve kant van het verhaal is dat het niet genoeg is."

Problemen

Vasseur legt de vinger op de zere plek. "We hadden opnieuw te veel problemen gedurende het weekend. Dat moeten we oplossen. Charles had last van remproblemen, maar deed het al met al heel goed. Vanaf de pitmuur waren we in staat om het probleem te managen en hij slaagde erin om P4 te pakken in deze omstandigheden. Tijdens de eerste stint was ik niet echt optimistisch."

Maar kan Ferrari ook op Red Bull jagen? "Ik ben niet met Red Bull bezig, we focussen ons op onszelf en proberen het maximale eruit te halen. Het ging niet helemaal van een leien dakje bij ons. We hadden te veel kleine problemen in de kwalificatie en de race en we moeten ook rekening houden met het feit dat de omstandigheden compleet anders zullen zijn in Saoedi-Arabië. Het is niet dezelfde lay-out en niet dezelfde baan. We hebben een compleet beeld van de pikorde na de Grand Prix van Australië."

De teambaas denkt in ieder geval wel dat Ferrari kans maakt. "We zijn hier niet om vier tienden te langzaam te zijn. Als je naar vorig jaar kijkt, zag je dat we een goed herstel doormaakte en met Red Bull konden strijden over één ronde. Ik denk dat we kans maken. We hebben ook een betere basis om op verder te bouwen. Het is voor Charles en Carlos veel makkelijker om de auto te begrijpen en te voelen waar we zwak in zijn en in moeten verbeteren. Vorig jaar was het veel moeilijker om de auto goed te lezen."

Ook interessant:

Concurrentie Verstappen een illusie armer na galavoorstelling

Daar is 'ie weer! De nieuwste F1-podcast van RN365. Natuurlijk over de weergaloze GP van Bahrein van Max Verstappen, maar er gebeurde nog veel meer. Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk bespreken het allemaal! Beluister 'm hieronder.

Verstappen aast op zijn eerste overwinning in China. Pak 50 keer jouw inzet bij Unibet als Verstappen de snelste ronde rijdt en wint!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden