Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Frederic Vasseur

Vasseur ziet problemen op weg naar goed resultaat in China

Na een afwezigheid van vijf jaar keert de Formule 1 terug in China. Ferrari-teambaas Fred Vasseur heeft met zijn team de wind in de zeilen, maar wijst wel een valkuil aan voor de F1-rentree op het Shanghai International Circuit.

Vasseur
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Ferrari is dit seizoen vooralsnog dé uitdager van Red Bull en Max Verstappen. Het Italiaanse team heeft de tweede plek bij de constructeurs stevig in handen en is elke race terug te vinden op het podium. Ook in China wil teambaas Fred Vasseur deze lijn doortrekken, maar hij ziet ook mogelijk gevaar.

"We keren terug in Shanghai na een onderbreking van enkele jaren en het zal ongetwijfeld voor iedereen een uitdagend weekend worden", blikt Vasseur vooruit. "We krijgen te maken met een combinatie van verschillende factoren, want het is de eerste keer dat de huidige generatie auto's op dit circuit racen, maar we hebben slechts één vrije training voordat we strijden om de startposities voor de sprintrace."

"Een ander groot vraagteken heeft te maken met de staat van het wegdek, dat wel eens hobbeliger zou kunnen zijn geworden sinds de laatste keer dat we er waren. Zoals altijd bij dit weekend speelt de voorbereiding in de fabriek een cruciale rol en in ons geval betekent dat ook dat we onze opwarmronde in de kwalificatie moeten verbeteren. Met Carlos Sainz en Charles Leclerc is het ons doel om al het potentieel uit de auto te halen en een goed resultaat neer te zetten, maar ook om onze concurrenten onder druk te zetten."

Praat mee!

Viaplay
x
Silly Season 'Sainz ziet opnieuw belangrijke optie voor 2025 wegvallen'