Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Ferrari

Ferrari wil Red Bull tot meer fouten dwingen: "Grootste stap die we hebben gezet"

Er is maar een team dat de hegemonie van Red Bull het afgelopen jaar heeft doorbroken. Dat team is natuurlijk Ferrari en de recente zege van Carlos Sainz heeft het zelfvertrouwen bij het Italiaanse team een flinke boost gegeven.

Sainz Australia
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

We moeten terug naar november 2022 om een andere racewinnaar te zien dan uit de stal van Red Bull of Ferrari. George Russell won toen de GP van Brazilië. Sindsdien is het vooral Red Bull dat de zeges aaneen rijgt in de Formule 1. Het team van Max Verstappen en Sergio Perez laat slechts kruimels liggen voor de concurrentie. Alleen Ferrari slaagde er sindsdien nog in om de hegemonie van Red Bull te doorbreken.

Carlos Sainz won vorig jaar in Singapore en pakte na het uitvallen van Verstappen in Melbourne ook de zege in Australië bij de laatste race. Teambaas Fred Vasseur ziet dat het zelfvertrouwen binnen zijn team groeit en dat Ferrari de strijd met Red Bull wil aangaan. "Ik denk dat we het vertrouwen de laatste maand aan het opbouwen zijn, en dat was vorig jaar eigenlijk al het geval in het laatste deel van het seizoen. In Australië is al gebleken dat als we alles goed voor elkaar hebben, we Red Bull onder druk kunnen zetten. En als ze onder druk staan kunnen ze fouten maken, dus we moeten gewoon zo doorgaan."

De vraag is nu of Ferrari bij elke race in het spoor kan blijven van Red Bull. Vasseur is optimistisch, zegt hij in gesprek met Formula1.com. "We hebben er veel meer vertrouwen in dat we dit soort ontwikkelingen aankunnen, want vanaf ronde één van dag één, waren we er en presteerden we. Het ging allemaal heel soepel en we hebben er alle vertrouwen in dat we de beste wagen aan het ontwikkelen zijn."

Vasseur zegt vooral met Ferrari bezig te zijn en niet te kijken naar wat Red Bull doet. "Ik ben helemaal niet gefocust op de prestaties van Red Bull, ik ben gefocust op de prestaties van onze wagen. We hebben in zijn algemeenheid een stap voorwaarts gemaakt. De auto voelt veel makkelijker aan om mee te rijden, om andere coureurs te volgen en trouwens ook veel makkelijker om te ontwikkelen. Dat is de grootste stap die we hebben gemaakt ten opzichte van vorig jaar."

Praat mee!

Viaplay
x
Breaking Ricciardo keihard gestraft na GP China