Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Frederic Vasseur

Vasseur zet Ferrari op scherp: "Mogen onszelf niet voor de gek houden"

Frederic Vasseur had ongetwijfeld gehoopt op een iets minder moeilijke start als teambaas van Ferrari. Hij laat weten dat er verandering moet komen en dat het niet genoeg is om er alleen over te praten.

Vasseur
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Frederic Vasseur kent een moeilijke start als nieuwe teambaas van Ferrari. Na een teleurstellend resultaat in Bahrein was het resultaat in Saoedi-Arabië ook niet om over naar huis te schrijven. Carlos Sainz kwam als zesde over de streep en teamgenoot Charles Leclerc als zevende, waardoor ze nu vierde staan in het kampioenschap der constructeurs.

Na afloop van de race werd aan Vasseur gevraagd wat het eerste zou zijn wat hij tegen zijn engineers zou zeggen. "Om onszelf niet voor de gek te houden", antwoordde de teambaas stellig tegenover onder andere RacingNews365. "Het belangrijkste in dit soort situaties is om te weten wat we goed doen en wat we fout doen. Maar we mogen onszelf niet voor de gek houden."

"We moeten veranderen. We moeten begrijpen waar we fout zitten en we moeten pushen. Het is niet goed genoeg om er alleen over te praten, want op die manier zullen we niet sneller worden."

"Voor mij is het plaatje vrij duidelijk. Het potentieel van de auto is goed. Maar het is niet goed genoeg in vergelijking met Red Bull, omdat we niet in staat zijn om elke keer het maximale uit de auto te halen."

"Moeten ons richten op wat fout gaat"

Voor Vasseur is het duidelijk waar hij en zijn team zich op moeten focussen, aangezien er nog het een en ander misgaat. "Ik wil me niet op het positieve richten, want de uitkomst van het weekend is niet goed en we moeten ons richten op wat er fout gaat, niet op het positieve", zo vertelt hij.

In de kwalificatie deed Ferrari redelijk goed mee; zo pakte Leclerc zelfs P2. Maar wat betreft racepace en vooral qua bandenmanagement is er nog veel ruimte voor verbetering, zo legt Vasseur uit.

"Carlos had in de eerste stint een redelijk goed tempo op de mediums vergeleken met de rest, maar we verloren veel op de harde band. Als we iets moeten verbeteren dan is dat duidelijk het managen van de verschillende compounds."

Ook interessant:

Verstappen terecht kritisch op dominant Red Bull

Red Bull scoorde maximaal in Djedda, maar Max Verstappen niet. Door problemen in de kwalificatie moest hij uiteindelijk genoegen nemen met P2. In de nieuwste RN365 F1-podcast bespreken Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk waarom de Nederlander terecht kritisch is en bespreken ze alle andere gebeurtenissen tijdens het F1-weekend in Saoedi-Arabië. Beluister 'm hieronder!
Forbidden

Weddenschappen Ferrari

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Saoedi-Arabië 2023 RN365 Nieuwsdossier

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Analyse Vrees Verstappen komt uit: wat betekent het vertrek van Marshall voor Red Bull?