Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Veekay: "Als ik teamgenoot van Verstappen kan worden in F1, moet ik daar over nadenken"

IndyCar geniet steeds meer populariteit van over de wereld. De IndyCar-wereld lonkt voor Formule 1-coureur, maar andersom is dat ook geval. Geldt dat ook voor Rinus 'Veekay' van Kalmthout? Als hij teamgenoot van Max Verstappen kan worden, zal hij daar zeker over nadenken.

Op het Europese vasteland juichen we massaal voor wat Max Verstappen laat zien in de Formule 1. Steeds meer mensen echter weten ook wie Rinus van Kalmthout is en hoe goed Veekay het in de Verenigde Staten in de IndyCar doet. In 2021 won hij zijn eerste race en stond hij op de eerste startrij van de beroemde Indy500. Hij kan een grote worden in de IndyCar, maar vaak wordt hem de vraag gesteld of hij niet liever naar de Formule 1 zou willen. Als Ziggo Sport hem die vraag voorlegt, hinkt hij op twee gedachten.

Formule 1 niet in Veekay's gedachten

"Als ik de kans krijg om de teamgenoot van Max Verstappen te worden, of misschien wel de concurrent van Max Verstappen bij een topteam, dan zal ik daar zeker over nadenken", aldus Van Kalmthout. "Maar op zich ben ik daar nu helemaal niet mee bezig." Hij geniet volop van de klasse waarin hij half februari zijn derde seizoen in gaat: "Als ik de komende twintig jaar in de IndyCar kan rijden en mee kan strijden om de titels, dan is mijn leven meer dan compleet." Voordat hij weer in de semi-gesloten IndyCar-cockpit stapt doet Veekay volgend weekend eerst nog met Racing Team Nederland mee aan de 24 uur van Daytona.

Viaplay
x
Max Waarom Verstappen concurrentie kan declasseren tijdens GP China