Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

VeeKay crasht opnieuw en grijpt naast toptienklassering in Detroit

Rinus VeeKay heeft een week na de Indy 500 opnieuw een teleurstellend einde van zijn race gekend. De Nederlander eindigde de GP in Detroit in de laatste ronde namelijk in de muur.

Rinus VeeKay begon de Detroit GP vanaf de veertiende plek. Hij maakte snel terrein goed en samen met zijn team koos hij meteen voor een interessante strategie door al in ronde vier naar binnen te gaan. Door een problematische pitstop moest hij er even goed voor gaan zitten, maar dat deed hij ook. Er waren veel verschillende strategieën op het Belle Isle Street Circuit, waarbij Will Power van Penske uiteindelijk de grootste winnaar was. Omdat VeeKay al zo vroeg binnenkwam voor zijn eerste servicebeurt, committeerde hij zich aan de driestopstrategie. Ondanks wat voorzichtige pitstops wist VeeKay toch terrein goed te maken, omdat hij de snelheid goed te pakken had. Een ronde voor het einde lag hij op de tiende positie toen het noodlot echter toesloeg. Hij parkeerde zijn IndyCar-bolide namelijk in de muur, waardoor hij zes posities verloor en als zestiende werd geclassificeerd. Check hieronder de beelden. Artikel gaat daaronder weer verder .

INnlCZ-9jTY

VeeKay biedt excuses aan

Na afloop verontschuldigde de man uit Hoofddorp zich bij zijn team. "Ik baal hier ontzettend van", liet VeeKay in een eerste reactie vanuit Detroit weten. "Het was een stuurfout van mijn kant, daar kan ik kort over zijn. Het is ontzettend zonde dat dit weekend op deze manier moet eindigen. Ik wil mijn excuses aanbieden aan Ed Carpenter Racing en al mijn monteurs, want die tiende plaats had ik over de streep moeten brengen." "Vanaf startplaats veertien was P10, gezien het hoge, competitieve niveau van de IndyCar een prima eindklassering geweest. Natuurlijk kan het beter, we verloren namelijk wat tijd in de pitstraat, maar al met al reed ik 69 ronden lang een prima wedstrijd. Ik heb kunnen vechten, tijd gewonnen, de strategie laten werken en mezelf de top tien ingereden." VeeKay hoeft niet lang bij de pakken neer te zitten, want over een week mag hij opnieuw aan de slag op Road America in Wisconsin. Op zondag 12 juni begint de race rond de klok van 18:45 Nederlandse tijd. "Het is één van mijn favoriete banen. Op Road America won ik in 2017 mijn eerste races in de Verenigde Staten. Ik kan niet wachten om weer achter het stuur te kruipen en ga er alles aan doen om een goed resultaat neer te zetten!", besluit VeeKay strijdlustig.

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi