Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Rinus VeeKay

VeeKay gaat Verstappen voor met snaarstrakke inhaalrace

Rinus 'VeeKay' van Kalmthout heeft op de Indianapolis Motor Speedway een indrukwekkende inhaalrace gereden. Hij moest wel, nadat hij bij de start buiten zijn schuld om ver terugviel.

VeeKay Indianapolis
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Ed Carpenter Racing

Rinus van Kalmthout, in Amerika bekend onder de naam Rinus VeeKay heeft een zeer fraaie race beloond met de zesde plaats. Hij startte van P8, maar door schermutselingen voor hem moest hij op de rem en viel hij bij de start ver terug. Zodoende stond hij net als Max Verstappen op zondag in de Formule 1 voor de taak een inhaalrace te rijden.

Gesteund door een gedegen strategie echter beet VeeKay zich vast in het stuur om vervolgens stint voor stint coureurs binnen te hengelen met fraaie inhaalacties. Het podium was realistisch gezien al uit zicht, maar ook P6 vormde een mooie beloning voor de inspanningen van VeeKay en zijn team op de Road Course waar hij in 2021 zijn eerste IndyCar-overwinning boekte.

De race werd gewonnen door voormalig Formule 1-coureur Alexander Rossi, voor Christian Lundgaard en Will Power. Laatstgenoemde gaat aan de leiding van het kampioenschap, waarin VeeKay de elfde plaats bezet.

De volgende IndyCar-race wordt over een week gereden op het stratencircuit van Nashville. Het is de eerste van een laatste kwartet aan races.

5 reacties

Viaplay
x
Interview Lyrische Horner geniet van 'fenomenaal' Red Bull-collectief