Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Rinus VeeKay

VeeKay maakt indruk in snelste Indy 500-sessie sinds 1996

Volgend weekend staat de beroemde Indy 500 op het programma. Rinus VeeKay heeft zich in de trainingen afgelopen vrijdag goed van voren laten zien.

Veekay Indy 500 2023
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Ed Carpenter Racing

Het was in de vijfde training voor de Indy 500 dat Rinus VeeKay zich voor het eerst nadrukkelijk van voren liet zien. Hij klokte de derde 'tijd' in een sessie die de boeken in gaat als de snelste sessie sinds 1996. Er werden door vier coureurs gemiddelde snelheden bereikt van meer dan 234 mijl per uur.

Voormalig F1-coureur Takuma Sato, die dit seizoen enkel de ovalraces rijdt voor Chip Ganassi Racing, klokte het hoogste snelheidsgemiddelde met 234.753 mijl per uur, gevolgd door Marco Andretti, Veekay en Marcus Ericsson.

Ter vergelijking: de allersnelste ronde ooit is in het handen van tweevoudig winnaar Arie Luyendyk. In 1996, het jaar waarin vrijwel alle snelheidsrecords zijn gevestigd, ging hij rond met een gemiddelde van 239.260 mijl per uur (bijna 378 km/u).

Vandaag (zaterdag) wordt de eerste kwalificatie verreden, waarin sowieso de posities 13 t/m 30 worden bepaald. Op zondag volgen diverse sessies waarin de posities 1 t/m 12 worden bepaald, evenals de posities 31 t/m 33. Coureurs die op zaterdag buiten de top 30 vielen krijgen een laatste kans om zich te kwalificeren voor de laatste startrij.

Mis geen seconde van het nieuwe F1-seizoen! Zet met een druk op de knop de F1-kalender in jouw telefoon.

Download nu de F1-kalender

11 reacties

Viaplay
x
LIVE Reacties na verwoestende testdag Verstappen in Bahrein