Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
IndyCar Series

VeeKay racete met opmerkelijk ongemak: "Zo loste ik eigenhandig dat IndyCar-probleem op"

Afgelopen weekend werd in het Amerikaanse Long Beach de derde ronde van het IndyCar-kampioenschap gereden. Voor Rinus 'VeeKay' van Kalmthout werd dat een lastige beproeving.

VeeKay Long Beach
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Ed Carpenter Racing

Eigenlijk zit de hele race lang het tempo van Rinus VeeKay er gewoon goed in. Enige probleem echter is dat hij in de middenmoot op dezelfde strategie staat als iedereen om hem heen en inhalen op het stratencircuit van Long Beach nu eenmaal erg lastig is.

Een late extra pitstop om maar iets te forceren maakt dat VeeKay op verser rubber dan dat van de concurrentie dan wél de ene na de andere coureur inhaalt. Van achteraf werkt hij zich nog knap op naar de dertiende plaats, genoeg om zijn zevende plaats in het kampioenschap te verdedigen.

Opmerkelijk 'probleem' voor VeeKay

Voor VeeKay ging de race vooral om het beperken van de schade: "En ik denk dat me dat aardig is gelukt. Het feit dat ik zevende ben gebleven stemt me positief", zo doet de Nederlander na de race zijn verhaal. "Tactisch zat het niet mee, maar gelukkig hebben we het probleem van radicaal brandstof moeten sparen uit de eerste twee racen opgelost."

Helemaal probleemloos ging hij echter niet in de rondte. Na een wat enthousiaste herstart waarbij hij het puntje van de neus van zijn auto reed, kreeg VeeKay last van koude voeten: "En zo loste ik eigenhandig IndyCar's koelingsprobleem op!"

De IndyCar-klassieker werd gewonnen door Josef Newgarden, die Romain Grosjean en regerend kampioen Alex Palou van zich af moest zien te houden. Newgarden mag zich tevens de kampioenschapsleider noemen, met Scott McLaughlin en Alex Palou als zijn naaste uitdagers.

Bookmaker Unibet pakt opnieuw uit met een speciale Max Booster voor de GP van Spanje. Winst van Verstappen op het circuit waar hij in 2016 voor het eerste zegevierde, kan jou 50 keer je inzet opleveren!

Alleen geldig voor nieuwe spelers, minimum leeftijd 24 jaar. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50x jouw inzet!

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Verstappen houdt 't onmogelijke voor mogelijk "Qua snelheid kan 't"