Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Indycar

VeeKay racete met opmerkelijk ongemak: "Zo loste ik eigenhandig dat IndyCar-probleem op"

Afgelopen weekend werd in het Amerikaanse Long Beach de derde ronde van het IndyCar-kampioenschap gereden. Voor Rinus 'VeeKay' van Kalmthout werd dat een lastige beproeving.

VeeKay Long Beach
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Ed Carpenter Racing

Eigenlijk zit de hele race lang het tempo van Rinus VeeKay er gewoon goed in. Enige probleem echter is dat hij in de middenmoot op dezelfde strategie staat als iedereen om hem heen en inhalen op het stratencircuit van Long Beach nu eenmaal erg lastig is.

Een late extra pitstop om maar iets te forceren maakt dat VeeKay op verser rubber dan dat van de concurrentie dan wél de ene na de andere coureur inhaalt. Van achteraf werkt hij zich nog knap op naar de dertiende plaats, genoeg om zijn zevende plaats in het kampioenschap te verdedigen.

Opmerkelijk 'probleem' voor VeeKay

Voor VeeKay ging de race vooral om het beperken van de schade: "En ik denk dat me dat aardig is gelukt. Het feit dat ik zevende ben gebleven stemt me positief", zo doet de Nederlander na de race zijn verhaal. "Tactisch zat het niet mee, maar gelukkig hebben we het probleem van radicaal brandstof moeten sparen uit de eerste twee racen opgelost."

Helemaal probleemloos ging hij echter niet in de rondte. Na een wat enthousiaste herstart waarbij hij het puntje van de neus van zijn auto reed, kreeg VeeKay last van koude voeten: "En zo loste ik eigenhandig IndyCar's koelingsprobleem op!"

De IndyCar-klassieker werd gewonnen door Josef Newgarden, die Romain Grosjean en regerend kampioen Alex Palou van zich af moest zien te houden. Newgarden mag zich tevens de kampioenschapsleider noemen, met Scott McLaughlin en Alex Palou als zijn naaste uitdagers.

3 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Formule 1-podcast Nog volop werk aan de winkel voor Verstappen en Red Bull