Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Rinus VeeKay

VeeKay reageert verheugd op IndyCar-kans: "Een topdag!"

Rinus VeeKay eindigde op de derde plaats tijdens de IndyCar-test op Indianapolis. De Nederlander reageert verheugd en bedankt Dane Coyle Racing voor de kans.

VeeKay test
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Penske Entertainment: James Black

Rinus VeeKay heeft veelbewogen weken achter de rug. De Nederlander kreeg op het laatste moment te horen dat zijn IndyCar-contract bij Ed Carpenter Racing niet werd verlengd, waardoor hij halsoverkop op zoek moest naar een nieuw team. Een aankondiging blijft voorlopig uit, maar VeeKay kreeg wel de kans om te testen voor Dale Coyne Racing. En dat ging gepaard met succes, want VeeKay eindigde op een knappe derde plaats. Het zorgt voor tevredenheid bij de coureur, die verheugd reageert.

"Ik heb echt een topdag gehad", vertelt VeeKay. "Het belletje vond last-minute plaats. Nadat Dale Coyne mij vroeg om in zijn wagen te stappen, heb ik snel wat spullen opgehaald bij mijn oude team. De monteurs en engineers van Coyne waren ontzettend vriendelijk en we hebben een zeer bevredigende testdag afgewerkt. We kwamen snel in het gewenste window en de tijden waren heel behoorlijk."

VeeKay moest wel even schakelen. Hij had namelijk nog nooit met een Honda-motor gereden. "Het was eventjes wennen. Vanaf mijn eerste test in de nazomer van 2019 tot aan de meest recent verreden race, zat ik in de wagen met startnummer 21, een auto met een Chevrolet-motor. Bovendien heb ik ruim vijf jaar continu met hetzelfde team gewerkt. Alles werd dus eventjes gereset, maar dat wist het team goed op te vangen.”

"Doordat het al gauw vertrouwd voelde, heb ik flink kunnen pushen, zeker op het einde van de test. Ik ben tevreden met de uitslag, we hebben een mooie derde tijd genoteerd. Met een grote glimlach kijk ik terug op deze dag. Ik hoop dat ik snel meer kan vertellen over het IndyCar-seizoen 2025, maar voor nu wil ik Dale Coyne en zijn team in ieder geval hartelijk bedanken voor deze testkans!", sluit VeeKay af.

We verloten maar liefst 10 schaalmodellen en 10 caps onder onze YouTube-abonnees! Maak nu kans op één van deze prijzen door je te abonneren op ons YouTube-kanaal én te reageren onder de video via de onderstaande knop.

Abonneer, reageer en win!

In dit artikel

Praat mee!

Viaplay
x
Max Red Bull geeft update over nieuwe auto Verstappen