Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Rinus VeeKay

VeeKay uitgenodigd voor nieuw avontuur in de Verenigde Staten

Ook het autosportseizoen 2023 begint voor Rinus 'VeeKay' van Kalmthout op de Daytona International Speedway. De 22-jarige Nederlander is door TDS Racing uitgenodigd om deel te nemen aan de 24 uur van Daytona. VeeKay finishte vorig jaar als tweede bij de legendarische endurancerace.

Veekay portret
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Rinus VEEKAY PR

Rinus VeeKay gaat voorafgaand aan het IndyCar-seizoen weer meerijden aan de 24 uur van Daytona. Het is derde keer dat hij meedoet aan het weekend. Hij is door het zeer competitieve TDS Racing, dat in voorbije jaren de inschrijving van Racing Team Nederland onder handen nam en dus bekend is met VeeKay, uitgenodigd om deel te nemen aan de 24 uur van Daytona.

TDS Racing is een bekend team in de endurancewereld. De Franse renstal is meervoudig kampioen in de European Le Mans Series en heeft zich voor 2023 gefocust op een verblijf in het Amerikaanse IMSA-kampioenschap. Dat doen ze met twee bolides, waarvan eentje wordt bestuurd door onder anderen Giedo van der Garde. VeeKay zal in actie komen met de andere #11 bolide. Zijn teamgenoten zijn Peugeot-fabriekscoureur Mikkel Jensen, de jonge Scott Huffaker en de rappe Pro/Am Steven Thomas.

"Ik heb ontzettend veel zin om weer op Daytona te racen", laat een uitgelaten VeeKay vanuit de Verenigde Staten optekenen. "De tweede plaats van begin dit jaar, met Racing Team Nederland, is een geweldige ervaring. Dankzij die wedstrijd heb ik een blijvende liefde voor de enduranceracerij ontwikkeld. Toen TDS Racing mij opbelde met de vraag of ik voor hen wilde racen tijdens de aanstaande 24 uur van Daytona, heb ik niet lang na hoeven denken."

Ondanks dat VeeKay beseft dat de LMP2-concurrentie op Daytona moordend is, reist hij met een doel naar het circuit in Florida. "Met Racing Team Nederland werd ik tweede, dus nu wil ik de wedstrijd heel graag winnen. Mikkel, Scott en Steven hebben ongetwijfeld hetzelfde doel. In de persoon van Mikkel hebben wij een platinumrijder, Scott is een ijzersterke zilver en Steven behoort tot de beste bronzen coureurs. Met deze combinatie mogen wij nergens anders naar streven dan de winst."

Ook interessant:

Top 10 brokkenpiloten van het Formule 1-seizoen 2022

Het Formule 1-seizoen van 2022 is afgelopen en voor veel teams is het letterlijk de taak om de schade op te maken. Want welke coureurs reden er allemaal schade in 2022 en wat zijn die kosten? Een ding kunnen we je al op voorhand verklappen, elke coureur reed schade in het Formule 1-jaar van 2022, maar welke coureur zet de titel 'Brokkenpiloot 2022' op zijn naam? Joris Mosterdijk legt het je haarfijn uit in een nieuwe video!

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Column Geen spaan heel gelaten van 'schandalige' FIA: "Ze moeten zichzelf eens onderzoeken"