Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Veel regen verwacht tijdens testdagen F1 Barcelona

Racingnews365 biedt in samenwerking met Weeronline het weerbericht aan voor de Formule 1 wintertest op het circuit van Barcelona. De komende dagen kunnen de regenbanden onder de auto's worden gemonteerd.

Regen zal ook vandaag, tijdens de derde wintertestdag, in Barcelona een hoofdrol opeisen. Een neerslagzone hangt vanaf de vroege ochtend tot in de avond boven het circuit en van tijd tot tijd kan het flink doorplenzen. De regenbanden kunnen dus weer uitgebreid getest worden. De dag start koud met maxima rond 2 graden. Geleidelijk stroomt zachtere lucht binnen en warmt het op naar 7 graden. Donderdag is het weer nog steeds niet om over naar huis te schrijven. De kans op regen blijft groot, maar de neerslaghoeveelheden worden kleiner. Als het meezit verloopt een groot deel van de ochtend zelfs droog. ’s Middags volgen enkele buien. De temperatuur loopt op het Circuit de Catalunya op naar 14 graden. Daarmee is het een stuk aangenamer dan vandaag en morgen.

Volgende testweek droog weer? Deze week kunnen de regenbanden uitvoerig getest worden. Volgende week zal er waarschijnlijk op een droog circuit geracet worden. Zoals het er nu naar uitziet krijgen de coureurs dan weer wat beter bij Barcelona past. Het wordt 17-19 graden met daarbij een mix van wolken en zon. De wind waait matig uit het westen.

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"