© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Veel regen verwacht tijdens testdagen F1 Barcelona

28 feb. 2018 06:33 Ruud Dimmers 0 reacties
Racingnews365 biedt in samenwerking met Weeronline het weerbericht aan voor de Formule 1 wintertest op het circuit van Barcelona. De komende dagen kunnen de regenbanden onder de auto's worden gemonteerd.

Ook vandaag veel regen op circuit in Barcelona

Regen zal ook vandaag, tijdens de derde wintertestdag, in Barcelona een hoofdrol opeisen. Een neerslagzone hangt vanaf de vroege ochtend tot in de avond boven het circuit en van tijd tot tijd kan het flink doorplenzen. De regenbanden kunnen dus weer uitgebreid getest worden. De dag start koud met maxima rond 2 graden. Geleidelijk stroomt zachtere lucht binnen en warmt het op naar 7 graden.

Donderdag is het weer nog steeds niet om over naar huis te schrijven. De kans op regen blijft groot, maar de neerslaghoeveelheden worden kleiner. Als het meezit verloopt een groot deel van de ochtend zelfs droog. ’s Middags volgen enkele buien. De temperatuur loopt op het Circuit de Catalunya op naar 14 graden. Daarmee is het een stuk aangenamer dan vandaag en morgen. 

Volgende testweek droog weer?

Deze week kunnen de regenbanden uitvoerig getest worden. Volgende week zal er waarschijnlijk op een droog circuit geracet worden. Zoals het er nu naar uitziet krijgen de coureurs dan weer wat beter bij Barcelona past. Het wordt 17-19 graden met daarbij een mix van wolken en zon. De wind waait matig uit het westen. 

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen