Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Collin Veijer

Veijer ijzersterk in Japan, titelrace Moto3 beslist

Collin Veijer heeft andermaal een sterk optreden in de Moto3 achter de rug. De coureur van Liqui Moly Husqvarna Intact GP werd tweede in de race waarin de strijd om de wereldtitel definitief werd beslist.

Veijer Japan
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Intact GP

Het was immers aan David Alonso om zijn ruime voorsprong in het kampioenschap om te zetten in een klinkende wereldtitel, dat met nog vijf races te gaan, inclusief de GP van Japan van vandaag. Zijn start is niet goed, maar vanaf ronde negen legt hij een tempo aan de dag waarmee hij iedereen één voor één binnen hengelt.

Alonso wint de race en verzekert zichzelf daarmee op overtuigende wijze van de titel. Op het circuit van Motegi is het Collin Veijer die eveneens plaatsen verliest bij de start, maar in de opmars van Alonso mee kan komen. Mathematisch maakte ook hij nog kans op de titel, maar door achter Alonso als tweede te eindigen, is die minieme kans ook definitief verkeken. 

Veijer bezet nu de derde plaats in het WK, zoals gezegd met nog vier ronden te gaan. Zijn achterstand op de nummer twee, Daniel Holgado, bedraagt slechts drie punten. Hij verdedigt een voorsprong van 18 punten op de nummer vier, Ivan Ortola. De volgende afspraak op de kalender is de Grand Prix van Australië op het iconische circuit Philip Island. Die race wordt verreden op 20 oktober.

We verloten maar liefst 10 schaalmodellen en 10 caps onder onze YouTube-abonnees! Maak nu kans op één van deze prijzen door je te abonneren op ons YouTube-kanaal én te reageren onder de video via de onderstaande knop.

Abonneer, reageer en win!

Praat mee!

Viaplay
x
Steun voor Verstappen Massa: "Het gaat nu te ver"