Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Collin Veijer

Veijer pakt spectaculaire overwinning in Moto3: "Voelt nog steeds vreemd aan"

Voor de tweede keer in zijn Moto3-carrière heeft Collin Veijer de zege gepakt in een Grand Prix. Na afloop reageert hij vrij koel op zijn dominante optreden in het Spaanse Jerez.

SI202404270317 hires jpeg 24bit rgb news
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Collin Veijer startte vanaf de derde plek in de Moto3-wedstrijd in Jerez, maar lag al vrij snel op de eerste positie. Vlak na zijn overwinning reageert hij op zijn tweede overwinning. "Het voelt nog steeds vreemd aan om eerlijk te zijn. De race voelde over het algemeen best goed aan. David Alonso crashte, dat hielp me wel een beetje. Want ik denk dat als hij op de motor was gebleven, dat hij ook het tempo zou aangeven", zo zegt Veijer. Alonso startte namelijk op poleposition en leek op weg te gaan naar de zege.

"Op een gegeven moment voelde ik me geweldig in de race en ik kon het tempo voor mijn gevoel constant goed houden. En dat leverde me de overwinning op. Zelfs in de laatste ronde dacht ik eraan om een paar bochten dicht te houden. En ik dacht: als ze komen, dan halen ze me in, maar uiteindelijk kwam niemand me meer voorbij!"

"En ik wil mijn familie, mijn vrienden en sponsoren bedanken voor deze overwinning", zo sluit hij af. Door de zege staat Veijer nu op de derde plek in het Moto3-kampioenschap, met nog wel een flinke achterstand op de eerste twee coureurs.

In dit artikel

Praat mee!

Viaplay
x
Red Bull Ford verwijst geruchten over gloednieuwe Red Bull-motor naar de prullenbak