Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Veilingstuk Verstappen levert prachtig bedrag op voor het goede doel

Max Verstappen heeft een gesigneerd paar schoenen, een race-overall en een stuk van zijn endplate van zijn RB15 laten veilen. De veilingstukken, waarvan de opbrengst naar het goede doel gaat, brachten een zeer mooi bedrag op.

De Federation International de l'Automobile (FIA) ging de samenwerking aan met het gerenommeerde, internationale veilinghuis Sotheby's. Meer dan honderd unieke motorsportobjecten gingen er onder de digitale hamer voor het goede doel. De opbrengst van de veiling gaat namelijk naar de strijd tegen het coronavirus. In totaal brachten 54 mensen een bod uit. De gelukkige winnaar van de Verstappen-stukken telde een flink bedrag van 23.000, omgerekend ruim 25.000 euro, neer voor de drie veilingstukken, die tezamen werden geveild. Het ging om een gesigneerd race-overall gedragen door de Nederlander in 2019, een gesigneerd paar race-schoenen gedragen in 2017 en een endplate van de RB15. Ook andere Formule 1-coureurs boden items aan voor de veiling. Zo ging het race-overall van Charles Leclerc voor ruim 27.500 euro over de toonbank, die van Bottas voor ruim 10.000 euro. Een race-overall, pet en set brandwerend ondergoed van zevenvoudig wereldkampioen Michael Schumacher werd geveild voor ruim 16.500 euro. Verrassend genoeg brachten twee veilingstukken aangeboden door de Formule 1-wereldkampioen van 1996, Damon Hill, het meeste geld in de la. Een helm en overall waarin hij de Grand Prix van Australië van 1995 won, leverden ruim 36.500 euro op.

1274246224028356610

Time is running out to bid on this lot with my signed boots, racing suit and rear wing endplate ⏳ All proceedings go to the #RaceAgainstCovid so make your bid a good one 👊🏻 Check: https://t.co/AUQopZoRBd #redcross @fia @f1 pic.twitter.com/wxazvdU8ee — Max Verstappen (@Max33Verstappen) June 20, 2020

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"