Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Charles Leclerc

Verbaasde Leclerc vierde podium al na 'uitvalbeurt' Verstappen

Charles Leclerc dacht in de Grand Prix van Japan dat hij op podiumkoers lag nadat hij voorbij een langzaam rijdende Red Bull reed. Max verstappen ingehaald, dat was zijn constatering, maar dit bleek toch niet het geval te zijn.

Leclerc Japan Saturday
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Charles Leclerc kwam als vierde over de finish in de Formule 1 Grand Prix van Japan, maar voor een langere tijd dacht hij dat hij op podiumkoers lag. De reden? Ineens haalde hij een langzaam rijdende Red Bull-bolide in, waarbij hij dacht dat Max Verstappen een probleem had.

Dat was alles behalve waar: de Nederlander won met bijna twintig seconden voorsprong op de rest van het veld, maar Leclerc zat niet helemaal fout. Er reed namelijk wel degelijk een Red Bull traag, maar dat was Sergio Perez die hij op een ronde achterstand zette en die aan het einde van die ronde zijn auto parkeerde in de pitbox.

Bij onder andere RacingNews365 blikt Leclerc terug op het moment dat hij dacht een podium in handen te hebben. "Ik weet niet wat er gebeurde bij Max, maar ik dacht dat hij niet meer meedeed in de race. Ik was in de veronderstelling dat ik op podiumkoers lag. Toen ik in de laatste ronde op het bord keek, zag ik ineens dat ik vierde was."

Toch geen grote verrassing voor Leclerc

Uiteindelijk vertellen de aanwezige journalisten aan Leclerc dat hij Perez langzaam zag rijden. Dat Verstappen alsnog de race won op ruime afstand kwam voor de Ferrari-coureur zeker niet als verrassing. "Ze waren heel erg sterk. We verwachtten al van Max dat hij goed zou gaan hier. Hetzelfde geldt voor Checo."

"Ik weet niet wat er is gebeurd met hem, maar de McLarens stonden er ook goed voor. Geen verrassingen hier, alles ging als verwacht en dit was het maximaal haalbare", zegt hij over zijn vierde plaats. "Met de Red Bull was verder gewoon verwarrend."

Bekijk hieronder wat Charles Leclerc en Carlos Sainz verder te zeggen hebben over de race.

Formule 1 GP Japan 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Christian Horner Geeft fout Red Bull toe: "Maar Verstappen was fenomenaal"